Relatieloket: Hulp bij het oplossen van relatieproblemen

Hendrik-Ido-Ambacht heeft een Relatieloket. Inwoners kunnen daar kosteloos en anoniem terecht voor advies over het oplossen van (beginnende) relatieproblemen.

Het spreekuur is bedoeld voor stellen, echtparen, ouders, individuen en hun omgeving wanneer behoefte is aan professionele ondersteuning bij relatieproblemen.

Open blik

"Een relatie kan heel mooi zijn," zegt Steven van Die, wethouder Sociaal Domein, "maar loopt niet altijd zoals je zou willen. Dreig je vast te lopen of sta je op het punt uit elkaar te gaan, dan kan het goed zijn om hulp van een professional te krijgen. Iemand die met een open blik naar de relatie kijkt en de juiste tips en adviezen geeft om op een gezonde basis aan een gezamenlijke toekomst te werken. Dat is goed voor beide partners én voor hun eventuele kinderen."

Experts van het Relatieloket met rechts wethouder Sociaal Domein Steven van Die
"Een onafhankelijke deskundige kan helpen bij het oplossen van relatieproblemen", zegt wethouder Steven van Die, rechts op de foto met experts van het Relatieloket. foto: Peter Hol Fotografie

Iedere dinsdag

Het Relatieloket is gevestigd in de Huiskamer van de Wijk in ontmoetingscentrum Wielstaete en iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur open. U kunt daar dan in gesprek met een of meer experts zoals een mediator, een pedagoog en een gedragsspecialist. Zij denken met u mee en kunnen u adviseren in mogelijke vervolgstappen. De gesprekken worden gehouden in een besloten ruimte en de informatie die u deelt, wordt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie

Het Relatieloket is een initiatief van de gemeente en wordt uitgevoerd door Adviespunt SKO en Stichting De Vluchtheuvel. Meer informatie over het Relatieloket vindt u op relatieloket-hia.nl