Samenwerking aan de Noordoevers bekrachtigd

Gemeente en ABB Bouwgroep gaan samen de Noordoevers ontwikkelen. Wethouder Flach: "Belangrijk dat alle Ambachters hier straks kunnen genieten."

Vandaag tekenden wethouder André Flach namens de gemeente en Gert-Jan Brandwijk namens ABB Bouwgroep de samenwerkingsovereenkomst. Dit is de formele start van de ontwikkelingsfase van de Noordoevers fase 1.

Goed passend

Wethouder André Flach kijkt uit naar de samenwerking tussen de gemeente en ABB en is blij met de grote stap die is gezet om een prachtige invulling aan de Noordoevers te geven: "Wat ik belangrijk vind, is dat er niet alleen straks gewoond kan worden langs de Noordoevers, maar dat er ook ruimte komt voor alle Ambachters om te genieten langs het water en de rivier te zien en te bereiken. De bouwhoogtes en uitstraling van de gebouwen zijn zodanig dat ze goed passen in het landschap tussen rivier en Veersedijk."

Wethouder André Flach (rechts) en Gert-Jan Brandwijk, directeur ABB, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Wethouder André Flach (rechts) en Gert-Jan Brandwijk, directeur ABB, bij het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Ambities

Gert-Jan Brandwijk, algemeen directeur bij ABB: “Op dit historisch stuk Ambacht komt een gevarieerd woningaanbod van circa 175 woningen. Samen met de gemeente streven wij naar de realisatie van een inspirerend en duurzaam leefgebied. Deze ondertekening bevestigt de fijne samenwerking met de gemeente, die ook zichtbaar is in de ambities en uitstraling van de Noordoevers.”

Vooruitstrevend en duurzaam

De Noordoevers is een vooruitstrevend nieuwbouwproject op een unieke locatie aan het water. Uniek omdat ecologische kringloop, recreatieve verbindingen, duurzaamheid en royaal buitendijks wonen samenkomen op een historische plek met uitzicht over rivier de Noord en op het natuureiland Sophiapolder. De Noordoevers heeft een prachtige ligging aan de rand van Hendrik-Ido-Ambacht, tussen de Veersedijk en doorgaand vaarwater de Rietbaan, waar voorheen scheepssloperijen gevestigd waren. Deze historie en het maritiem karakter van de locatie komen terug in het ontwerp van het nieuwbouwproject.

Grote diversiteit

De Noordoevers kent een mix van woningen die in het hoger prijssegment vallen, appartementen, herenhuizen, waterwoningen en dijkwoningen. Verder wordt er horeca gerealiseerd, komt er een opstapplaats voor het voetveer naar de Sophiapolder en voorzieningen voor de hulpdiensten. Het wordt een levendige woonomgeving op een historisch stukje Ambacht.

Impressie van nieuwbouwproject De Noordoevers
Impressie van nieuwbouwproject De Noordoevers

Planning

Dit najaar worden bestemmingsplan en omgevingsvergunning voor dit project in procedure gebracht. Tijdens de procedure wordt een informatieavond georganiseerd om omwonenden en belanghebbenden goed te informeren over de planvorming. Meer informatie over deze informatieavond volgt.

Interesse in de Noordoevers?

Kijk voor meer informatie op denoordoevers.nl . U kunt zich daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de Noordoevers.