Techniek= Tof! Onderwijsroute van start

De 3e Ambachtse Onderwijsroute Techniek is een feit: Enthousiaste leerlingen uit groep 8 zagen hoe wethouder André Flach de route bij VMB Automations opende.

Alle leerlingen in groep 8 van de Ambachtse basisscholen, ruim 350 jongeren, bezoeken deze en volgende week technische bedrijven in Ambacht. Dat doen ze onder de naam Onderwijsroute Techniek. Thema dit jaar is 'Bij mij thuis'. 

Toekomstige baan?

Het is hard nodig dat kinderen en jongeren zien hoe interessant techniek is, zegt wethouder André Flach: "Er is nog steeds te weinig technisch personeel. Bedrijven, ook die in Hendrik-Ido-Ambacht, doen er alles aan om nieuwe mensen binnen te halen. Als wethouder Economie doe ik er alles aan om kinderen te laten kiezen voor een technisch beroep. De bedrijven hebben hen hard nodig. En wie weet... misschien zien de leerlingen tijdens deze route wel de baan die in de toekomst goed bij hen past.”

Onderwijsroute Techniek 2023
Met een druk op de knop opent wethouder André Flach de deur en daarmee de Onderwijsroute Techniek 2023.

Met eigen ogen

Deze Onderwijsroute Techniek werd geopend bij VMB Automations. Operationeel Directeur van dat bedrijf, Bas Noorland, is enthousiast: "Ik vind deze onderwijsroute een mooi initiatief. We werken er ieder jaar graag aan mee. Er ontstaan leuke interacties met de kinderen en op dagen als deze hopen we natuurlijk te kunnen tonen hoe interessant werken in de techniek.”

Dichtbij

"Deze leerlingen zien hoe mooi en gevarieerd werken in de techniek kan zijn", zegt wethouder Onderwijs Jauharina Oelfke-Ten Seldam. "Een ander voordeel voor de Ambachtse jongeren is dat veel technische opleidingen dicht bij huis te volgen zijn."

Boekje

Dit jaar doen 18 Ambachtse bedrijven mee aan de Onderwijsroute Techniek. De jongeren krijgen een informatief boekje waarin de deelnemende bedrijven zich voorstellen. Ook staan er interessante interviews in: Onderwijsroute TECHNIEK =TOF! 

Onderwijsroute Techniek wordt georganiseerd door Hi5Ambacht en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

De film