Wethouder André Flach dient ontslag in

Middels een brief aan de gemeenteraad heeft wethouder André Flach vandaag zijn ontslag per 1 november aangeboden.

AndrĂ© FlachAndré Flach is ruim 20 jaar actief in de Ambachtse gemeentepolitiek. Eerst als achtereenvolgens fractievolger, burgerraadslid en raadslid, de laatste 13,5 jaar als wethouder.

Energie en enthousiasme

André: "Hendrik-Ido-Ambacht, een fantastische gemeente om in en voor te mogen werken. Met veel energie en enthousiasme heb ik me ingezet voor de Ambachtse inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en voor de belangen van onze regio. Het voelde als een mooie verantwoordelijkheid om in nauwe samenwerking met collega’s en de gemeenteraad een bijdrage te leveren aan veel belangrijke besluiten en ontwikkelingen in onze gemeente."

Campagnetijd

De val van het kabinet Rutte IV deze zomer heeft geleid tot nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november. Het partijbestuur van de SGP plaatst André op de derde plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. André: "Een verkiesbare plek, maar het woord is eerst aan de kiezers en nog niets is zeker. Toch heb ik in de zomer, toen ik hiervoor benaderd werd, in nauw overleg met mijn vrouw Relinde de keuze gemaakt om te stoppen als wethouder. Hoewel we nog niet op de helft van deze raadsperiode zijn, voelt het als een natuurlijk moment. Uit ervaring weet ik dat een campagnetijd veel energie en tijd vraagt. Tijd die je niet aan je eigenlijke werk kunt besteden. Daarom heb ik de keuze gemaakt om me vol te gaan richten op de verkiezingscampagne en op een nieuwe rol in de Tweede Kamer. Om die reden zal ik dus mijn wethouderschap neerleggen. De komende vier weken hoop ik me nog met alle energie te wijden aan de belangen van onze gemeente en regio."

Reactie burgemeester

Burgemeester Jan Heijkoop: "De tomeloze inzet van André voor onze gemeente en regio is ongekend. Mede dankzij André staan Ambacht en de regio er goed voor. Hoewel we hem hier zullen missen als warme persoonlijkheid, kundig bestuurder en strategische bruggenbouwer, gunnen we hem natuurlijk van harte deze mooie nieuwe uitdaging."

Meer informatie

Brief van wethouder André Flach aan de gemeenteraad