Mensen uit Oekraïne op schip

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een cruiseschip te huren om opvang te kunnen bieden aan 200 vluchtelingen uit Oekraïne.

Update 12 april 2022

Het cruiseschip ligt straks voor langere periode gemeerd aan de Citadelkade, zo is de bedoeling. Veligheidsregio Zuid-Holland Zuid bepaalt wie op het schip mag verblijven.

Vrijwilligers en hulpgoederen

We verwachen dat er straks behoefte is aan ondersteuning door vrijwilligers en aan bepaalde (hulp)goederen. Welke dat zijn, wordt op dit moment onderzocht. Wilt u zich melden als vrijwilliger, zend dan een mail aan oekraine@h-i-ambacht.nl. We gaan er vanuit u binnenkort meer te kunnen laten weten.

Informatie van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid over de opvang van mensen uit Oekraïne vindt u op www.zhzveilig.nl/oekraine.

Cruiseschip Capella komt aan Citadelterrein

 

***

Update 24 maart 2022
 

(Voorlopig) geen opvang in oude gymzaal

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, in onze regio verantwoordelijk voor de opvang van mensen uit Oekraïne, heeft laten weten de opvang anders te organiseren en gebruik te willen maken van grote opvanglocaties. Dat betekent dat de oude gymzaal aan de Weteringsingel niet gebruikt wordt als opvanglocatie.

Meer informatie vindt u op onze themapagina www.h-i-ambacht.nl/oekraine.

***

11 maart 2022

Zoals waarschijnlijk bekend ontvluchten veel mensen uit Oekraïne hun land. Een deel van hen wordt in Nederland verwacht en ook in onze regio worden mensen uit Oekraïne opgevangen. Als gemeente stellen we de oude gymzaal aan de Weteringsingel beschikbaar als tijdelijke opvanglocatie.

Meer informatie vindt u op onze themapagina www.h-i-ambacht.nl/oekraine.