Loterij organiseren

Wilt u een loterij of ander promotioneel kansspel houden, dan heeft u een vergunning nodig. Voldoet u aan bepaalde voorwaarden, dan volstaat een melding.

Wanneer vraag ik vergunning voor een kansspel?

Wilt u een bingo, rad van fortuin of ander klein kansspel organiseren en is de waarde van premies/prijzen niet meer dan € 1.550,- , dan kunt u in veel gevallen volstaan met een melding. Informatie daarover vindt u op Bingo, rad van fortuin of promotioneel kansspel organiseren.


Zijn de premies/prijzen hoger dan € 1.550,- en lager dan € 4.500,- , dan vraagt u 8 weken vergunning loterij organiseren aan de gemeente. Informatie daarover vindt u op deze pagina.

Zijn de premies/prijzen meer dan € 4.500,- , dan vraagt u vergunning aan de kansspelautoriteit.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

Voor het vragen om vergunning voor het houden van een loterij of ander promotioneel kansspel kunt u het aanvraagformulier vergunning organiseren kansspel op uw computer opslaan. Daarna zendt u het naar waarheid en volledig beantwoord formulier aan apv@h-i-ambacht.nl.

U kunt het formulier ook per post zenden aan Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, t.a.v. Vergunningverlening & Handhaving, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat stuur ik mee?
  • Met het naar waarheid en volledig ingevuld formulier zendt u:

  • de algemene spelvoorwaarden
  • een omschrijving van alle prijzen of premies waaruit de economische waarde blijkt.
  • uittreksel van de Kamer van Koophandel;
  • de oprichtingsakte en statuten van uw vereniging, stichting of fonds.
Hoe lang duurt het?

De behandeltermijn van uw aanvraag is 8 weken. Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag laten wij u weten of wij u een vergunning geven of niet.

Wat kost het?

De kosten van de Vraag vergunning kansspel aan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn € 19,30.

Wetgeving en meer informatie