Melding openbare ruimte (Fixi)

Gebreken en ongemakken in de openbare ruimte van uw woonomgeving, meldt u gratis via Fixi. Denk bijvoorbeeld aan een verstopte kolk, een gat in de bestrating of een omgevallen boom.

Geef uw melding online door via Fixi

Of download de Fixi App voor smartphones of tablets. U kunt de Fixi App gratis downloaden via de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Veelgestelde vragen over de Fixi website voor inwoners

Openbare verlichting (straatlantaarns)

Defecten aan straatverlichting en lichtmasten binnen gemeente Hendrik-Ido-Ambacht meldt u via de categorie straatverlichting in FIXI. Uw melding gaat rechtstreeks naar Bureau Openbare Verlichting en komt terecht in hun storingssysteem. U meldt een probleem aan een lichtmast door de straatnaam en de juiste lichtmast te kiezen.

Defecten aan straatverlichting en lichtmasten aan de

  • A15 (inclusief Noordtunnel)
  • A16
  • N915 (inclusief Brug over de Noord)

geeft u door aan Rijkswaterstaat.

Buiten kantoortijden kunt u problemen aan straatverlichting melden via telefoonnummer 078 770 81 00. Spreek dan uw melding en telefoonnummer in. De storingsdienst neemt contact met u op.

Noodgeval

Treft u buiten kantoortijden een gevaarlijke situatie die zo spoedig mogelijk opgelost moet worden? Laat het dan onze storingsdienst weten door duidelijk een bericht in te spreken via telefoonnummer 078 770 8100. De storingsdienst neemt dan contact met u op.

Dieren

Heeft u overlast van dieren, bijvoorbeeld ratten, wespen, muizen en mollen in de openbare ruimte, dan kunt u dit via Fixi melden.
Heeft u overlast van dieren in uw pand (woning, schuur, garage) en wilt u de dieren laten verwijderen? Dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. We adviseren u een bestrijder te bellen die de omgeving goed kent. 

Vuurwerkoverlast

Aanhoudend vuurwerkoverlast meldt u bij de politie via telefoonnummer 0900 88 44. Ook de politie kan niet voorkomen dat u vuurwerk hoort. Het is daarbij ook lastig om de juiste persoon aan te houden die het vuurwerk heeft afgestoken. De politie neemt uw melding wel in behandeling en gaat in veel gevallen op zoek naar de veroorzakers van overlast.

Hebt u vragen?

Stel deze dan via het contactformulier. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een antwoord van ons.