Buitenspeelplekken

In Ambacht zijn 151 buitenspeelplekken. Kinderen kunnen elkaar daar ontmoeten en met elkaar spelen. Samen spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Ambacht heeft 151 speelplekken waar ouders en kinderen elkaar ontmoeten. Het is belangrijk dat kinderen volop buiten kunnen sporten, spelen, bewegen en ontdekken, alleen of samen met buurtkinderen. Daarom investeert de gemeente in het vervangen en verbeteren van speelplekken.

Speelruimteplan 2020-2030

In ons Speelruimteplan 2020-2030 staat ons beleid voor de speelruimtes in Hendrik-Ido-Ambacht beschreven.

Verboden voor honden

Kinderen moeten vrij kunnen spelen. Zonder te hoeven schrikken van een hond of last te hebben van hondenpoep. Daarom zijn honden niet toegestaan in de gemeentelijke speelplekken.

Toegankelijk en rookvrij

Voor kinderen met een beperking is samen spelen niet altijd vanzelfsprekend. In Ambacht zorgen we bij herinrichting en renovatie (vernieuwing) van de grotere speelplekken dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. We nodigen hierbij ook kinderen met een beperking en hun ouders uit om ideeën te geven. Iedere speelplek die we aanpakken wordt rookvrij. Hiermee geven we goed voorbeeld aan kinderen en voorkomen we schadelijk meeroken.

Herinrichten en renoveren

In nieuwbouwwijken zoals De Volgerlanden leggen we met het inrichten van de openbare ruimte nieuwe speelplekken aan. Bestaande speelplekken controleren we regelmatig, want speeltoestellen verouderen en slijten. Door herinrichting en renovatie zorgen we dat ook de oudere speelplekken net en veilig zijn. Constateert u een gevaarlijk defect aan een speeltoestel, meld het ons dan alstublieft via fixi.nl. Dankuwel!  We renoveren een speelplek als de meeste speeltoestellen daar over de technische levensduur heen zijn. De speelplek richten we dan ook opnieuw in. Dit doen we altijd in overleg met buurtkinderen, hun ouders en andere omwonenden. Samen zorgen we voor een speelplek waar iedereen plezier van kan beleven.

Renovaties 2023-2024

Hier ziet u het overzicht van speelplekken die wij vorig en dit jaar renoveren. Deze lijst kan veranderen op basis van inspecties waarbij een andere speelplek voorrang moet krijgen.

Centrum

Mauritsstraat
Evertsenstraat
Het Volgerland
Roemer Visscherhof
Jan Luijkenhof
Jan Wissenslaan / Brink

Krommeweg

Roestuin
Steenplaats
Boskamp
Strobenen Bogerd

De Volgerlanden

Dadelgaarde
Akkerviool
Watermunt
Brasem

Renovaties 2022

Hier ziet u welke speelplekken wij dit jaar renoveerden. 

Centrum

Emmasingel
Opvliet
Van Polanenstraat

Krommeweg

Willem van Leenpad
Pieter van der Leeuwpad
Jacob Levecqpad
Koolwijk
Noten Bogerd
Klerkskensland

De Volgerlanden

Dadelgaarde
Beemdkroon
Koog
Moerasvaren
Hooftlaantje

Speelplek in Hendrik-Ido-Ambacht

Speelplekken en speeltoestellen aanvragen

In het speelruimteplan gaat onze aandacht uit naar het verbeteren van de bestaande speelplekken. U kunt een aanvraag indienen voor een nieuwe speelplek, maar meestal past een nieuwe speelplek niet in het speelruimteplan. Met het speelruimteplan investeren we vooral in de aantrekkelijkheid van bestaande speelplekken. Wilt u een extra speeltoestel op een bestaande speelplek? Soms komt bij een renovatie een speeltoestel vrij dat nog goed is. Mogelijk kunnen we zo’n speeltoestel dan plaatsen. Dien een aanvraag in via spelen@h-i-ambacht.nl.

Ook op Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat gebeurt rondom onze speelplekken, volg ons dan op Facebook.com/SpelenHIA.