Plastic verpakkingsmateriaal

Plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes en conservenblikken) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel) noemen we ook wel PMD-afval. Alle PMD-afval mag in de welbekende plastic zak.

Platic, metaal en blik

Plastic
Onder plastic verstaan we: flessen, flacons, boterhamzakjes, sausbakjes, deksels e.d.

Metaal en blik
Bij blik gaat het om drinkblikjes voor frisdrank en bier, siroopflessen, conservenblikken voor soepen, sausen, groenten en fruit en aluminium schaaltjes van levensmiddelen. Metalen deksels van glazen potten mogen hier ook bij, maar mogen ook met pot en al in de glasbak worden gegooid. De materialen worden later gescheiden en hergebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe flessen en flacons, vloerbedekking, tennisballen, automaterialen en fleecekleding.
Het scheiden van plastic, drankenkartons en blik zorgt voor minder restafval per huishouden. Zo werken we samen aan afval scheiding en een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht.

Drankenkartons
Drankenkartons zijn kartonnen pakken voor bijvoorbeeld vruchtensap, water, wijn, melk, en pastasaus.

Hoe kan ik plastic afval inzamelen?
  • Plastic, drankenkartons en blik kunt u verzamelen in de speciale, plastic zakken die gratis verkrijgbaar zijn per 1 juli 2018 via deze site of telefonisch via de klantenservice van HVC 0800-0700. Vanaf 1 september 2016 zijn de plastic afvalzakken niet meer verkrijgbaar in de supermarkten. Wel blijft de mogelijkheid voor afhalen van de zakken bestaan op het gemeentehuis en bij milieustraat Noordpolder.
  • HVC haalt de zakken eenmaal per twee weken huis-aan-huis op. Het enige wat u hoeft te doen is de volle zakken vóór 7.30 uur plaatsen bij één van de daarvoor bestemde plaatsen langs de doorgaande weg.
  • U kunt uw plastic verpakkingen ook in een van de verzamelcontainers gooien. Die containers vindt u bij diverse winkelcentra en in de milieustraat