Plastic Metaal/Blik en Drankpakken

Plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), blik (zoals drinkblikjes en conservenblikken) en drinkpakken (zoals van sappen en zuivel) noemen we ook wel PBD-afval. Al het PBD-afval mag in de welbekende plastic zak.

Plastic, drinkpakken en blik

Plastic
Onder plastic verstaan we: flessen, flacons, boterhamzakjes, sausbakjes, deksels e.d.

Blik
Bij blik gaat het om drinkblikjes voor frisdrank en bier, siroopflessen, conservenblikken voor soepen, sausen, groenten en fruit en aluminium schaaltjes van levensmiddelen. Metalen deksels van glazen potten mogen hier ook bij, maar mogen ook met pot en al in de glasbak worden gegooid. De materialen worden later gescheiden en hergebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe flessen en flacons, vloerbedekking, tennisballen, automaterialen en fleecekleding.
Het scheiden van plastic, drinkpakken en blik zorgt voor minder restafval per huishouden. Zo werken we samen aan afval scheiding en een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht.

Drinkpakken
Drinkpakken zijn kartonnen pakken voor bijvoorbeeld vruchtensap, water, wijn, melk, en pastasaus.

Hoe kan ik plastic afval inzamelen?
  • Plastic, drinkpakken en blik kunt u verzamelen in de speciale, plastic zakken die gratis verkrijgbaar zijn via de HVC webshopof telefonisch via de klantenservice van HVC 0800-0700. U kunt de zakken ook ophalen op het gemeentehuis en bij milieustraat Noordpolder.
  • HVC haalt de zakken eenmaal per twee weken huis-aan-huis op. Het enige wat u hoeft te doen is de volle zakken vóór 7.30 uur plaatsen bij één van de daarvoor bestemde plaatsen langs de doorgaande weg.
  • U kunt uw plastic verpakkingen ook in een van de verzamelcontainers gooien. Die containers vindt u bij diverse winkelcentra en in de milieustraat