Waardering voor mantelzorgers

Als mantelzorger maakt u het leven van een ander mooier. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert dit enorm. Samen met MEE laten we onze waardering blijken.

Als mantelzorger levert u een deel van uw vrije tijd en geeft u praktische hulp en emotionele steun. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert dit enorm en als blijk van onze waardering houden we jaarlijks een aantal acties met MEE voor u als mantelzorger:

  • Het mantelzorgcompliment: jaarlijks kunnen mantelzorgers in het 4de kwartaal een aanvraag indienen voor een mantelzorgcompliment (een VVV-cadeaukaart).
  • Bloemenactie op de 'Dag van de Mantelzorg': jaarlijks op de Dag van de mantelzorger (10 november) bezorgen vrijwilligers bij mantelzorgers honderden bloemen in deze gemeente als bedankje. In oktober vindt u op deze pagina meer informatie over deze actie.
  • Waardering voor jonge mantelzorgers: dit jaar komen jonge mantelzorgers uit Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de Week van de Jonge mantelzorger (van 1 t/m 7 juni) in aanmerking voor een cadeautje. 

Het mantelzorgcompliment
U kunt van 1 oktober t/m 30 november het mantelzorgcompliment 2022 aanvragen. Dat is ook dit jaar een waardering in de vorm van een VVV-cadeaukaart met een waarde van € 100,- euro. Jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar ontvangen een VVV-cadeaukaart met een waarde van 25 euro. Download het aanvraagformulier om het mantelzorgcompliment aan te vragen.


Hoe vraagt u het mantelzorgcompliment aan?

Voor volwassenen:
Vul het aanvraagformulier mantelzorgcompliment 2022 in en onderteken dit samen met de persoon aan wie u de mantelzorg verleent (de hulpvrager).

Voor jonge mantelzorgers (8-18 jaar):
Jonge mantelzorgers laten dit formulier ook nog mede ondertekenen door een ouder/voogd. Staat de jonge mantelzorger al bij MEE ingeschreven? Dan hoeft de jonge mantelzorger (8-18 jaar) het formulier niet in te vullen. Hij of zij krijgt het dan automatisch thuisgestuurd, dit in tegenstelling tot de volwassen mantelzorgers die de waardering elk jaar weer moeten aanvragen.