Waardering voor mantelzorgers

Als mantelzorger maakt u het leven van een ander mooier. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert dit enorm. Samen met MEE laten we onze waardering blijken.

Als mantelzorger levert u een deel van uw vrije tijd en geeft u praktische hulp en emotionele steun. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert dit enorm en als blijk van onze waardering houden we jaarlijks een aantal acties met MEE voor u als mantelzorger:

  • Het mantelzorgcompliment: jaarlijks kunnen mantelzorgers in het 4de kwartaal een aanvraag indienen voor een mantelzorgcompliment (een VVV-cadeaukaart).
  • Bloemenactie op de 'Dag van de Mantelzorg': jaarlijks op de Dag van de mantelzorger (10 november) bezorgen vrijwilligers bij mantelzorgers honderden bloemen in deze gemeente als bedankje. Dit bloemetje krijgt u automatisch als u als mantelzorger staat ingeschreven bij MEE Mantelzorg
  • Waardering voor jonge mantelzorgers: dit jaar komen jonge mantelzorgers uit Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de Week van de Jonge mantelzorger (van 1 t/m 7 juni) in aanmerking voor een cadeautje. 

Het mantelzorgcompliment

In het laatste kwartaal van het jaar kunnen Mantelzorgers een VVV-bon van 100,- aanvragen.

Hoe vraagt u het mantelzorgcompliment aan?

Voor volwassenen:
Door het aanvraagformulier in te vullen, vraagt u het compliment aan. Dit formulier zal in het laatste kwartaal van 2023 beschikbaar zijn op deze plek en via de website van MEE Mantelzorg . 

Voor jonge mantelzorgers (8-18 jaar):
Jonge mantelzorgers laten dit formulier ook nog mede ondertekenen door een ouder/voogd. Staat de jonge mantelzorger al bij MEE ingeschreven? Dan hoeft de jonge mantelzorger (8-18 jaar) het formulier niet in te vullen. Hij of zij krijgt het dan automatisch thuisgestuurd, dit in tegenstelling tot de volwassen mantelzorgers die de waardering elk jaar weer moeten aanvragen.