Begraafplaatsen

Het verliezen van een geliefde is zeer ingrijpend. De laatste wens van een overledene vervullen kan steun bieden. Wij helpen u daar graag bij.

Een mooie laatste rustplaats helpt om goed afscheid te nemen en geliefden te herdenken. Hendrik-Ido-Ambacht heeft twee begraafplaatsen: Achterambacht en Waalhof.

Begraafplaats Waalhof

Waalhof is de oudste begraafplaats van Hendrik-Ido-Ambacht. Hier zijn alleen nog bijzettingen in bestaande eigen graven mogelijk. Een gedenkmonument herinnert ons aan gevallen Nederlandse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Een gedenksteen bevat de namen van oorlogsslachtoffers in het voormalige Nederlands-Indië.

Herstelwerk begraafplaats Waalhof 2023

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht herstelt een aantal graven op begraafplaats Waalhof. Het werk vindt plaats op het oudste deel van de begraafplaats; van de ingang aan de Graaf Willemlaan gezien aan de linkerkant. 
Bij een aantal graven wordt grind bijgelegd, worden kettinkjes vervangen of weggehaald en opsluitbanden gerepareerd, vervangen of rechtgezet. 

Planning

De aannemer herstelt als eerste de graven die langs de looproute tijdens dodenherdenking liggen. Daarna is de aannemer tot en met de zomer op verschillende momenten op de begraafplaats aan het werk.

Reparaties door steenhouwer

Na de zomer onderzoekt de gemeente welke grafstenen door een steenhouwer hersteld moeten worden. Daarna geeft de gemeente een steenhouwer opdracht tot reparatie. Het is nu nog niet duidelijk wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie

Bent u rechthebbende (betrokkene) van een graf op het 'oude' deel van begraafplaats Waalhof of hebt u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u bellen met Xenia Frerichs via 14 078.

 

Begraafplaats Achterambacht

Aan de rand van het dorp, naast de Waal en natuurgebied Sandelingen-Ambacht, ligt begraafplaats Achterambacht. Naast begraven kunt u hier ook as laten begraven, laten verstrooien, of laten bijzetten in een urnenmuur. U vindt hier ook het goed uitgerust uitvaartcentrum.

Tarieven 

Tarieventabel aangaande de begraafplaatsen 2023

Privaatrechtelijke tarieven 2022 vanaf 1 september 2022

Contact en openingstijden

Beide begraafplaatsen zijn dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. 

•    Begraafplaats Waalhof, Graaf Willemlaan 8, 3341 CE Hendrik-Ido-Ambacht
•    Begraafplaats Achterambacht: Achterambachtseweg 8b, 3342 LB Hendrik-Ido-Ambacht

•    Telefoonnummer: 14078 (via algemeen nummer gemeente)
•    E-mailadres: begraafplaats@h-i-ambacht.nl

Meer informatie

Besluit vervallen graven