Acties en subsidies

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

Dag Asbestdak - Hallo klimaatdak!

Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans op vrijkomende asbestvezels. Het is verstandig voor u en uw omgeving om een asbestdak te verwijderen. Op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/asbestregels kunt u meer informatie vinden over het veilig verwijderen van asbestdaken.

We willen als gemeente graag meer groene daken in Hendrik-Ido-Ambacht en het aantal asbestdaken verminderen. Heeft u een asbestdak en wilt u een groendak aanleggen, dan betalen we als gemeente 1 mvan het groendak. Er is beperkt geld beschikbaar en dus hanteren wij het op = op principe.

Een groendak kan geplaatst worden op een plat dak of een licht hellend dak. Is uw dak te schuin, dan is het misschien niet geschikt voor een groendak of moet u rekening houden met hogere kosten bij de aanleg. Neem vooral contact op met Groendakcoach . Die onderzoekt de mogelijkheden voor uw dak.

Maak uw pand èn Ambacht nog groener met subsidie op uw groendak!

Een groendak is een duurzame en milieubewuste investering. Het is een plat dak bedekt met sedum. Deze planten beschermen het dak tegen zonlicht en hebben een waterbufferend vermogen waardoor de riolering minder wordt belast. Ook bevordert een groendak de biodiversiteit door het leefklimaat voor insecten te verbeteren. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een subsidie voor het aanleggen van een groendak via Waterschap Hollandse Delta , hiervoor geldt: op=op!

Voucher van 70 euro voor woningeigenaren

In de tweede helft van 2020 ontvangen woningeigenaren een voucher ter waarde € 70,- (met een minimale bestelwaarde van €35,-) van om aan een kleine energiebesparende maatregel te besteden. Door de aanschaf van bijvoorbeeld aan radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen kunt u uw energierekening verlagen. Het verzilveren van de waardebon kan op twee manieren:

  • U kunt direct afrekenen met de waardebon door te kiezen voor een energiebespaarbox of door er zelf één samen te stellen die bestaat uit losse producten naar keuze. Ga naar winstuitjewoning om direct af te rekenen met uw waardebon.
  • U kunt ook energiebesparende producten aanschaffen via een (online) winkel naar keuze, zoals een bouwmarkt en daarna uw geld terug vragen. Bouwmarkten kunnen u adviseren over geschikte producten voor uw woonsituatie. Het bedrag kunt u terugvragen door het aanschafbewijs te uploaden op de website van winstuitjewoning.

Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Klik hier voor meer informatie over de subsidie en de voorwaarden.

Vragen? Of de brief niet ontvangen? 

Bel dan met de servicedesk van Winst uit je woning via 023-5836936.

Bijlage: 
-    RREregeling