Acties en subsidies

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

RRE-subsidie voor energiebesparing in koophuizen

De gemeente organiseert in 2020 acties voor Ambachters om hun koopwoning of -appartement energiezuiniger te maken. De gemeente organiseert deze acties samen met bedrijf Winst uit je Woning, met subsidie vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Doel is de energielasten én de CO2 uitstoot te verlagen.

U kunt meedoen aan groepsaankopen voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Door deze maatregelen gaat de energierekening sterk omlaag. U kunt zich tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl

In de tweede helft van 2020 ontvangen woningeigenaren een voucher die zij kunnen besteden aan een kleine energiebesparende maatregel, zoals een waterbesparende douchekop of radiatorfolie.

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid ook nog eenmalig ongeveer 20% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen.

Vragen? Of de brief niet ontvangen? 

Bel dan met de servicedesk van Winst uit je woning via 023-5836936.

 

 

 

Bijlage: 
-    RREregeling