Acties en subsidies

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

Dag Asbestdak - Hallo klimaatdak!

Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans op vrijkomende asbestvezels. Het is verstandig voor u en uw omgeving om een asbestdak te verwijderen. Op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/asbestregels kunt u meer informatie vinden over het veilig verwijderen van asbestdaken.

We willen als gemeente graag meer groene daken in Hendrik-Ido-Ambacht en het aantal asbestdaken verminderen. Heeft u een asbestdak en wilt u een groendak aanleggen, dan betalen we als gemeente 1 mvan het groendak. Er is beperkt geld beschikbaar en dus hanteren wij het op = op principe.

Een groendak kan geplaatst worden op een plat dak of een licht hellend dak. Is uw dak te schuin, dan is het misschien niet geschikt voor een groendak of moet u rekening houden met hogere kosten bij de aanleg. Neem vooral contact op met Groendakcoach . Die onderzoekt de mogelijkheden voor uw dak.

Vervangt u een asbestdak voor een groendak? Dan is de groepsaankoop die de gemeente organiseert tot 12 oktober 2020 misschien ook interessant voor u. Kijk hieronder voor meer informatie over die actie.

Doe mee aan onze groendakactie: maak uw pand èn Ambacht nog groener!

Om Hendrik-Ido-Ambacht nog groener te maken, houden we met Groendakcoach een groendakactie. Woningeigenaren en bedrijven die meedoen aan de groepsaankoop maken kans op een gratis groendak. Ook kunnen zij gebruik maken van een subsidie van Waterschap Hollandse Delta.

Een groendak is een duurzame en milieubewuste investering. Het is een plat dak bedekt met sedum. Deze planten beschermen het dak tegen zonlicht en hebben een waterbufferend vermogen waardoor de riolering minder wordt belast. Ook bevordert een groendak de biodiversiteit door het leefklimaat voor insecten te verbeteren.

Hoe gaat de groendakactie?

Bent u eigenaar van een (bedrijfs)pand, dan kunt u op de webstie groendakcoach.nl/gemeente-hi-ambacht een formulier vullen. Groendakcoach neemt dan contact op met u en stelt een aantal vragen over het dak van uw pand(en). Aan de hand van de informatie die u geeft, ontvangt u een voorlopige offerte. Bent u akkoord met de voorlopige offerte, dan wordt uw dak geïnspecteerd. Als uw dak geschikt blijkt te zijn voor een groendak, dan krijgt u de definitieve offerte. Bent u akkoord met de definitieve offerte, dan maakt Groendakcoach een afspraak met u om het groendak aan te leggen. De actie lopt tot zondag 12 oktober 2020.

Verloting en subsidie

Er zijn twee verlotingsmomenten waarbij in totaal drie groenaken te winnen zijn. In de week van 21 september wordt een groen dak verloot onder de huiseigenaren die de voorlopige offerte accepteerden. In de week van 12 oktober worden  twee groene daken verloot onder de mensen die de definitieve offerte accepteerden; één voor bedrijven en een voor bewoners.

Ook kunnen huiseigenaren gebruikmaken van een subsidie voor het aanleggen van een groendak via Waterschap Hollandse Delta , hiervoor geldt: op=op!

RRE-subsidie voor energiebesparing in koophuizen

De gemeente organiseert in 2020 acties voor Ambachters om hun koopwoning of -appartement energiezuiniger te maken. De gemeente organiseert deze acties samen met bedrijf Winst uit je Woning, met subsidie vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Doel is de energielasten én de CO2 uitstoot te verlagen.

U kunt meedoen aan groepsaankopen voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Door deze maatregelen gaat de energierekening sterk omlaag. U kunt zich tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl

In de tweede helft van 2020 ontvangen woningeigenaren een voucher die zij kunnen besteden aan een kleine energiebesparende maatregel, zoals een waterbesparende douchekop of radiatorfolie.

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid ook nog eenmalig ongeveer 20% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen.

Vragen? Of de brief niet ontvangen? 

Bel dan met de servicedesk van Winst uit je woning via 023-5836936.

 

 

 

Bijlage: 
-    RREregeling