Milieubarometer

Als midden- of kleinbedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u kosten besparen en bijdragen aan het milieu.

Wilt u weten hoe u dat het meest effectief doet? Maak dan gratis gebruik van de Milieubarometer. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft de kosten al voor u gedekt.

Hoe werkt de barometer?
Ga naar www.milieubarometer.nl/gratis-startabonnement en vult online gegevens in over uw gebouw(en) en werkprocessen. U ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf scoort op verschillende milieuaspecten, zoals energieverbruik, CO2-uitstoot, water, afvalstromen, transport en papierverbruik.

Milieubarometer
Ook kunt u zien hoe u scoort ten opzichte van andere bedrijven in uw branche. U genereert ter plekke een rapport met mogelijke maatregelen en u kunt aan de slag.

Wat levert het u op?
Met de Milieubarometer kunt u als ondernemer winst boeken op het gebied van milieu, kosten besparen op energieverbruik en u onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Milieubarometer helpt u zo uw bedrijf meer toekomstbestendig te maken.

Begeleiding mogelijk
Hebt u vragen over het invullen en het gebruik van de Milieubarometer? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting Stimular. Dat kan via telefoonnummer 010 238 28 28 (maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie op www.milieubarometer.nl.

samenwerking
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zet zich samen met Ambachtse ondernemers in voor een duurzame maatschappij. Een voorbeeld is de duurzaamheidsestafette, die we met Stimular organiseerden in 2015-2017.