Wat kan ik zelf doen?

Hier vindt u informatie over hoe u zelf uw woning en omgeving energiezuiniger kunt maken.

Hieronder vindt u enkele manieren waarop u kunt bijdragen aan een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht:

Groendak

Een (klein) groendak verbetert het leefklimaat voor insecten en heeft een waterbufferend vermogen waardoor de riolering minder wordt belast. Bovendien ziet het er mooi uit! Groendak

Huis isoleren en energie besparen

Heeft u vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Kijk dan eens rond op ons Energieloket.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en uw omgeving dan het rijden op een normale verbrandingsmotor, want er komen geen uitlaatgassen vrij tijdens het rijden op een elektrische motor. Daarnaast maken de laadpalen gebruik van groene stroom. Meer hierover vindt u op onze pagina Laadpalen elektrisch rijden.

LED-verlichting

Gloei- en halogeenlampen vervangen voor LEDlampen is slim, want en ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder elektriciteit dan een halogeenlamp. Lees meer hierover op Energiezuinig verlichten van Milieucentraal.

Milieubarometer

Werkt u in het midden- of kleinbedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht en wilt u weten hoe u kosten kunt besparen en bijdragen aan een beter milieu, maak dan gratis gebruik van de Milieubarometer.

Regenwateropvang

In een groene tuin met gazon en borders kan regenwater wegzakken. Dat water hoeft dan niet door het riool, waardoor u het riool ontziet. Lees meer hierover op Wateroverlast voorkomen met je tuin van Milieucentraal.

Openbaar vervoer

Lpoen en fietsen zijn milieuvriendelijke manieren van reizen. U kunt ook met het Openbaar Vervooer gaan. Kijk voor het Openbaar Vervoer in en om Hendrik-Ido-Ambacht op 9292.nl/reisadviesen Waterbus.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Dit is een duurzame manier van elektriciteitsproductie. Lees meer hierover op Energieloket