Nieuwe energie

De energietransitie in Hendrik-Ido-Ambacht

We werken hard aan duurzaamheid in en om Hendrik-Ido-Ambacht. Samen met lokale en regionale partijen en natuurlijk inwoners en ondernemers zetten we ons flink in om voor 2050 energieneutraal te zijn. 2050 klinkt nog ver weg, maar we moeten nog veel doen om energieneutraal te zijn. Iedere stap helpt ons verder.

Energiestrategie Drechtsteden

Wilt u meer weten over de regionale energiestrategie of wat u zelf als huiseigenaar, huurder of ondernemer zelf nu al kunt doen?
Kijk dan op De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie.

Laadpalen elektrisch rijden

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en uw omgeving, dan het rijden op een normale verbrandingsmotor, want er komen geen uitlaatgassen vrij tijdens het rijden op een elektrische motor. Bovendien maken de laadpalen gebruik van groene stroom.

meer informatie over laadpalen elektrisch rijden

Milieubarometer

Als midden- of kleinbedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u kosten besparen en bijdragen aan het milieu. Wilt u weten hoe u dat het meest effectief doet? Maak dan gratis gebruik van de Milieubarometer. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft de kosten al voor u gedekt.

Meer informatie over de milieubarometer

Aanbod voor Ambachtse ondernemers

Wij helpen u graag verder met duurzaam ondernemen. Daarom heeft de gemeente tot eind 2020 een aanbod voor ondernemers die in Hendrik-Ido-Ambacht zijn gevestigd.

meer informatie over duurzaam ondernemen in Ambacht.

Aanbod voor inwoners: doe mee met de actie spouwmuurisolatie

Een goed geïsoleerde woning is een eerste stap op weg naar energiebesparing en een aardgasvrije woning. Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis dat koel is in de zomer en warm in de winter. Daarom organiseert de gemeenten in de Drechtsteden samen met het Regionaal Energieloket een actie om het isoleren van uw muren goedkoper en makkelijk te maken. De actie loopt tot eind maart 2020.

Waarom meedoen aan deze actie? Met spouwmuurisolatie verlaagt u uw energierekening. De kosten zijn relatief laag en de terugverdientijd is kort. Daarnaast verbetert u uw wooncomfort en is het beter voor het klimaat. Isoleren via de actie van het Regionaal Energieloket levert uw gemak en kostenvoordeel op. U profiteert van een hoogwaardig product tegen een scherpe prijs. De isolatiebedrijven die deelnemen aan deze actie zijn gecertificeerde isolatiespecialisten uit de regio.

Is uw woning geschikt? Op www.regionaalenergieloket.nl/hendrik-ido-ambacht vindt u een checklist om te zien of spouwmuurisolatie geschikt is voor uw woning. Hier kunt u ook het informatiepakket downloaden en een prijsoverzicht.

Hoe kunt u meedoen?
1) Inschrijven: u kunt zich vrijblijvend inschrijven voor de actie Spouwmuurisolatie via www.regionaalenergieloket.nl/hendrik-ido-ambacht
2) Inplannen woningopname: het isolatiebedrijf neemt contact met u op om een afspraak te plannen voor een adviesgesprek;
3) Offerte ontvangen: na uw adviesgesprek ontvangt u een persoonlijke offerte voor de isolatiemaatregelen;
4) Beslissen: u besluit zelf of u mee wilt doen met de actie.

Vragen? In januari 2020 is er een speciale informatieavond in Hendrik-Ido-Ambacht. U kunt ook contact opnemen met het Regionaal Energieloket via vragen@regionaalenergieloket.nl of via 088-525 4110.