Acties en subsidies

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

Samen zetten we koers naar een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht. We helpen u dan ook graag met verduurzamen. Op deze pagina vindt u een overzicht van lopende acties in onze gemeente en vindt u links naar webpagina's met meer informatie over subsidies die u aan kunt vragen.

 

Acties

(RREW) Acties om energie te besparen

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht helpt haar inwoners met energie besparen. Dat is goed voor het klimaat én uw portemonnee. We kunnen dit doen dankzij de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).Samen met het Regionaal Energieloket organiseren we tot juli 2022 diverse aantrekkelijke bespaaracties voor huurders en/of woningeigenaren.

Buurtactie Kruiswiel (koopwoningen)

Vanaf 1 oktober 2021

Na de succesvolle actie in Krommeweg-Zuid komt er nu een buurtactie in Kruiswiel. Wist u dat Kruiswiel waarschijnlijk de eerste wijk in de gemeente is die de overstap kan maken naar duurzame energie? Dat komt door de gunstige ligging vlakbij het warmtenet (stadsverwarming) in De Volgerlanden. In Kruiswiel staan verschillende woningtypen. Het doel is om voor de meest voorkomende woningtypes één bestaande koopwoning te onderzoeken. Dit worden de 'voorbeeldwoningen'. De energieadviseur van het Regionaal Energieloket schrijft hiervoor een advies met de slimste stappen om energie te besparen. Deze rapporten zijn interessant voor iedereen met een vergelijkbare woning. Begin november geeft de energieadviseur uitgebreid toelichting in een webinar.

Voor wie en wanneer?

Begin oktober 2021 krijgen alle woningeigenaren van Kruiswiel een informatiebrief over deze buurtactie.

Cadeaubonnen voor huurders en minima

Vanaf 8 november 2021

Na een vergelijkbare cadeaubonnenactie vorig jaar voor alle woningeigenaren zijn nu de huurders aan de beurt. Ook woningeigenaren met een smalle beurs kunnen meedoen. Om u op weg te helpen met energie besparen, biedt de gemeente u een cadeaubon aan die u kunt gebruiken voor energiebesparende producten. U kunt de cadeaubon verzilveren in één van de deelnemende webshops of winkels bij u in de buurt. De cadeaubon kan aangevraagd worden via: www.regionaalenergieloket.nl/cadeaubon. Let op: er is een beperkt aantal cadeaubonnen beschikbaar, dus op = op!

Collectieve inkoopacties

December 2021 tot juli 2022

Door een aankoop te bundelen is vaak een scherpere prijs mogelijk. Bovendien is het makkelijk: u hoeft zelf geen offertes aan te vragen. Alles wordt voor u geregeld. Technische specialisten van het Regionaal Energieloket kiezen op basis van prijs, kwaliteit en ervaring de beste installateur(s) uit de regio voor deze collectieve acties.

Isolatie & glas, zonnepanelen (koop)

Alle woningeigenaren in Hendrik-Ido-Ambacht kunnen meedoen. In november en december is de isolatieactie. In de eerste helft van 2022 volgen ook de glas- en de zonnepanelenactie.  

Zonnepanelen (Huur)

Alle huurders kunnen in 2022 meedoen aan de zonnepanelenactie. Door het plaatsen van zonnepanelen kunt u uw eigen stroom opwekken en veel geld besparen op uw energierekening!

Acties voor VvE's (koop)

In de eerste helft van 2022 zijn twee acties speciaal voor alle VvE's:

  • Webinar energiebesparing met je VvE
  • Project Zon op VvE’s

Energiebesparen in uw huurwoning?

Er komen twee webinars en informatiepakket speciaal voor huurders met slimme energiebespaartips voor huurwoningen. Meer informatie volgt.

Acties rondom het NK Tegelwippen

Hendrik-Ido-Ambacht doet mee aan het NK Tegelwippen; een landelijke strijd welke gemeente de meeste tegels per 1000 inwoners wipt. Naast de landelijke strijd gaat Hendrik-Ido-Ambacht het opnemen tegen Dordrecht en Alblasserdam in een spannende strijd om de Drechtsteden gemeente te worden die de meeste tegels wipt. Kijk voor meer informatie op www.nktegelwippen.nl

Lokale acties

Om het inwoners makkelijker te maken om hun tegels te vervangen voor groen organiseert de gemeente nog tot oktober verschillende acties. Een overzicht hiervan vindt u op de pagina: www.h-i-ambacht.nl/tegelwippen.

Acties voor ondernemers

Bent u ondernemer? Kijk dan op de pagina Acties, plannen en organisaties voor ondernemers.

 

Subsidies

Regionaal Energieloket

Waterschap Hollandse Delta