Acties en subsidies

De informatie over acties en subsidies voor duurzaamheid, milieu en (groene) energie overzichtelijk bij elkaar.

Samen zetten we koers naar een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht. We helpen u dan ook graag met verduurzamen. Op deze pagina vindt u een overzicht van lopende acties in onze gemeente en vindt u links naar webpagina's met meer informatie over subsidies die u aan kunt vragen.

 

Acties

 

Dag asbestdak, Hallo klimaatdak

Inwoners met een asbestverdacht dak hebben een brief ontvangen over de subsidieregeling "Dag asbestdak, Hallo klimaatdak" van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Asbest brengt gezondheidsrisico's met zich mee, daarom willen we het aantal asbestdaken in Ambacht terugbrengen naar nul. Daarnaast benutten we graag de mogelijkheid om deze daken om te vormen naar groene daken. Groene daken leveren een belangrijke bijdrage aan de aanpak van klimaatadaptatie en de biodiversiteit.

Subsidieregeling

Om u te helpen in de overgang naar een klimaatvriendelijk dak kunt u gebruik maken van een subsidieregeling van de gemeente. De subsidie bestaat uit een bedrag van €250,- wanneer u uw asbestdak vervangt en een groendak realiseert (minimaal 5 vierkante meter dakoppervlak). De gemeente werkt samen met het bedrijf Groendakcoach om deze subsidie aan te kunnen bieden. Er is beperkt geld beschikbaar, dus op = op. Het waterschap Hollandse Delta heeft ook een subsidieregeling voor waterinitiatieven waar groene daken onder vallen. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.wshd.nl/subsidieregeling-waterinitiatieven.

Meer informatie

Om gebruik te maken van de subsidieregeling heeft u de brief van de gemeente nodig. Heeft u deze brief niet ontvangen en wel een asbestdak? Of heeft u nog andere vragen? Dan kunt u een mail sturen naar m.nuijen@h-i-ambacht.nl

 

Subsidies

Regionaal Energieloket:

https://regionaalenergieloket.nl/hendrik-ido-ambacht/subsidies

Waterschap Hollandse Delta:

https://www.wshd.nl/subsidieregeling-waterinitiatieven