Ondernemers

 • Vanaf 2023: energielabel C verplicht voor uw kantoor?

  Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben, vanaf 2030 label A. Anders mag u het gebouw niet meer gebruiken. Hoe voorkomt u dat? Wat moet u doen? En wat zijn de uitzonderingen?

 • Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

  De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein-als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van voorlichting en verkennend advies.

 • Team Economie

  Onderneemt u in Hendrik-Ido-Ambacht of wilt u gaan ondernemen in Ambacht?
  Laten we kennis maken!


 • Onderwijsroute 2021 - Techniek is tof!

  Van 6 tot en met 17 oktober is dit jaar de Kinderboekenweek in het thema: “Worden wat je wil”. Speciaal voor alle groepen 8 is in dit thema een Ambachtse Onderwijsroute ontwikkeld. Tijdens deze Onderwijsroute op donderdag 7, dinsdag 12 en donderdag 14 oktober 2021 maken leerlingen van groep 8 kennis met de meest innoverende bedrijven in onze gemeente. Het thema is Techniek.

 • Starten in Hendrik-Ido-Ambacht

  Een goed begin in het halve werk. Een goede en zorgvuldig voorbereide start vergroot de kans van slagen van uw onderneming. Waar vindt u als startende ondernemer uw informatie?

 • Ondernemersloket Drechtsteden

  Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u sinds 1 januari voor begeleiding en ondersteuning terecht bij het Ondernemersloket Drechtsteden. Dit loket voor bestaande ondernemers en nieuwe bedrijven/starters is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers in de Drechtsteden zijn hier van harte welkom. Vooralsnog alleen digitaal, als gevolg van de coronacrisis.

 • Nieuwsbrief Ambacht Onderneemt

  Wilt u op de hoogte blijven van ondernemersnieuws en netwerkmogelijkheden? Ontvang dan de digitale nieuwsbrief!

 • Corona en Ambachtse ondernemers

  Hier vindt u nuttige informatie over regelingen die er zijn voor u als ondernemer in deze coronacrisis.

 • Actieplan lokale economie

  Lokale ondernemers zijn de economische kracht van onze gemeente. Zij spelen een cruciale rol om zaken in beweging te krijgen. Een sterke lokale economie levert werkgelegenheid op voor onze inwoners. Korte lijnen tussen bedrijven en gemeente zijn daarom erg belangrijk.

 • Detailhandelsvisie 2019-2023

  Deze visie gaat ervan uit dat de vier huidige winkelcentra - De Schoof, Louwersplein, Hoog Ambacht en Reeweg - behouden blijven. Ieder winkelcentrum houdt zijn eigen functie in het totale huidige winkelaanbod binnen onze gemeente. De visie werd op 6 mei 2019 unaniem door de gemeenteraad vastgesteld.

 • Netwerken

  Voor u als (startend) ondernemer is netwerken van groot belang. Binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en de regio Drechtsteden zijn hiervoor verschillende mogelijkheden:

 • Bedrijventerreinen

  Hendrik-Ido-Ambacht ligt centraal in de Drechtsteden en dichtbij Rotterdam. Omringd door de rivier de Noord en de snelwegen A16 en A15 is het de ideale locatie voor ondernemers die logistieke en maritieme activiteiten nastreven.
  In Hendrik-Ido-Ambacht zijn de volgende bedrijventerreinen:

 • Inkoop en aanbesteden

  Wilt u, als lokale ondernemer, zaken doen met de gemeente?

 • Deal Drecht Cities

  DEAL Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en de promotie voor de zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht), Havenbedrijf Rotterdam en de regionale ontwikkelingsmaatschappij ROM-D.

 • Openingstijden winkels en horeca

  Winkels mogen doordeweeks en op zaterdag tussen 6.00 uur en 22.00 open zijn. Conform de Winkeltijdenwet zijn winkels op zon- en feestdagen en voor 6:00 en na 22.00 gesloten.

 • Tweedehands

  Handelt u in tweedehands goederen, dan bent u verplicht om zich aan de gemeente te melden als handelaar. Dat doet u eenvoudig via www.ikbenhandelaar.nl.

 • Bijstand voor zelfstandigen tijdens corona

  Het Coronavirus kan (grote) gevolgen hebben voor uw bedrijf en werknemers.

 • woensdag 29 september: Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen

  13 september 2021

  Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen klanten en leveranciers vragen er om, ook ondernemers en medewerkers zien de urgentie hiervan gelukkig steeds meer in. Sommige ondernemers hebben al veel stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen en anderen zijn nog zoekende. Hoe pak ik het aan? Waar moet ik beginnen? Wat is er eigenlijk verplicht vanuit wet- en regelgeving? Wat gebeurt er allemaal al op dit gebied op Antoniapolder? En vooral: waar liggen mogelijkheden en kansen voor mij als ondernemer?

 • Waardevolle Energiescan: gratis!

  24 november 2021

  Verbrandt u graag geld? Kleine kans dat u hier ja tegen zegt… Daarom bieden we onze ondernemers een gratis Energiescan.