Bedrijventerreinen

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht liggen vijf bedrijventerreinen:

  1. Bedrijventerrein Ambachtsezoom
  2. Bedrijventerrein Antoniapolder Plus
  3. Bedrijvenpark Langeweg (Park Langesteijn)
  4. Bedrijventerrein De Sandeling
  5.  Bedrijventerrein Veersedijk

Meer informatie over de ontwikkeling van deze bedrijventerreinen kunt u vinden onder ruimtelijke plannen. Op deze pagina geven wij een overzicht van de bedrijventerreinen met een korte omschrijving. Hebt u een vraag over bedrijventerreinen? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanager bedrijven.

Bedrijventerrein Ambachtsezoom

Nu nog biedt het de aanblik van een tuindersgebied, maar binnen niet al te lange tijd ligt er een nieuw hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein aan de zuidkant van Hendrik-Ido-Ambacht. Het terrein ligt langs de Ambachtsezoom en wordt begrensd door de Langeweg, De Baak, de A16 en de Reeweg. De totale oppervlakte is 30 hectare. De eerste ontwikkelingen bedragen 15 hectare netto uitgeefbare grond. Het nieuwe bedrijventerrein heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk te bereiken is via de A16. Het is een locatie direct naast de snelweg en op de as Antwerpen-Rotterdam. De gronduitgifte start naar verwachting in 2018.

Meer informatie
Ondernemers die interesse hebben in bedrijventerrein Ambachtsezoom, kunnen contact opnemen met accountmanager bedrijven. Ook projectmanager Riny Verhoef kan u meer informatie geven. De heer Verhoef is bereikbaar via e-mailadres mj.verhoef@h-i-ambacht.nl en telefoonnummer 078 770 2666.
Wilt u in contact komen met ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht, kijk dan op de website www.vaonet.nl.
Bent u inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht en wilt u meer informatie over Ambachtsezoom, bel dan naar het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 078.

Bedrijventerrein Antoniapolder Plus

Dit terrein vormt de entree naar het dorp vanaf de snelweg A15 en vanaf de rivier bij de waterbushalte. Het is een belangrijke locatie op een prominente plek, waar de gemeente aan wil blijven werken om de bereikbaarheid te blijven garanderen, ruimte te blijven bieden aan nieuwe initiatieven en de uitstraling en organisatie van deze tijd te houden. De gemeente is daarom actief bezig met de verdere ontwikkeling, transformatie en verbetering van het gebied. Op dit terrein in nog deels mogelijkheid voor nieuwbouw.

Het terrein heeft een oppervlakte van ongeveer 66 hectare verdeeld over vijf deelgebieden:

  1. Nijverheidsweg: 31 hectare
  2. Frankepad: 7,5 hectare
  3. Grotenoord: 5,5 hectare
  4. Crezéepolder: 3 hectare
  5. Genie- en Citadelterrein (Businesspark aan de Noord): 19 hectare

Voor meer praktische informatie over deze deelgebieden verwijzen wij u naar de website van Deal Drechtsteden.

bedrijvenpark Langeweg (Park Langesteijn)

Dit bedrijvenpark bedraagt ongeveer 3 hectare, waarvan het grootste deel een particuliere ontwikkeling is: Park Langesteijn. Hierin staat een luxe kantoorvilla die is opgeleverd in 2005. Op dit terrein is nog mogelijkheid voor nieuwbouw.

bedrijventerrein De Sandeling

Bedrijventerrein De Sandeling (5 hectare) is een hoogwaardig terrein met een ligging direct aan de A16. De ontwikkeling van het terrein is begin jaren negentig gestart en in maart 2015 afgerond. In een strook grenzend aan de buurt De Sandeling liggen een aantal woon-werkcombinaties.

bedrijventerrein Veersedijk

De Veersedijk ligt langs de Rietbaan en loopt door tot de Ringdijk. Het terrein heeft een oppervlakte van 10 hectare. Van oudsher worden de bedrijven die hier gevestigd zijn de Rietbaanbedrijven genoemd. Het gaat hierbij vooral om scheepswerven en scheepssloperijen. Op dit terrein in nog deels mogelijkheid voor nieuwbouw.