Onderwijsroute 2021 - Techniek is tof!

Van 6 tot en met 17 oktober is dit jaar de Kinderboekenweek in het thema: “Worden wat je wil”. Speciaal voor alle groepen 8 is in dit thema een Ambachtse Onderwijsroute ontwikkeld. Tijdens deze Onderwijsroute op donderdag 7, dinsdag 12 en donderdag 14 oktober 2021 maken leerlingen van groep 8 kennis met de meest innoverende bedrijven in onze gemeente. Het thema is Techniek.

De kinderen gaan met hun klas op een dag naar vier verschillende bedrijven. Zo maken ze op een laagdrempelige manier kennis met verschillende technische beroepen en verschillende bedrijven in hun eigen woonplaats. Daarnaast krijgen ze leervragen mee waarmee ze buiten schooltijd meer kunnen ontdekken over het bedrijf en het bijbehorende vakgebied. Kinderen maken zo vanuit nieuwsgierigheid nader kennis met lokale bedrijven en ontdekken verschillende aspecten van techniek. Waarmee ze inspiratie opdoen voor hun latere beroepskeuze. De dag na het bedrijvenbezoek gaan ze naar het voortgezet onderwijs waar ze informatie krijgen over de verschillende techniekroutes van de school.  

 

Deelnemende scholen

Alle scholen in Ambacht doen mee. De kinderen uit groep 8 en bij sommige scholen de kinderen uit de mixgroep 7/8 bezoeken vier bedrijven op een dag. 

Deelnemende bedrijven

Maar liefst 17 bedrijven werken mee aan deze eerste Ambachtse Onderwijsroute. Ze bieden een gevarieerd programma aan waardoor de kinderen een beeld krijgen wat je allemaal kunt worden in een technisch beroep. 

Albeka

Altronic

Bolidt

Cascade

Emha

Fietsen van Ambacht

Van Gorp Autoschade

Groendakcoach

HML

Kobout

Koedood

Lucrasoft

Van der Panne

Peekstok

Vdl

VMB

Welstand Bouw