Geldzorgen

Komt u iedere maand geld tekort? Of hebt u last van schulden? Wij willen u dan graag helpen.

Verschillende organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht en in deze regio kunnen u ondersteunen.

afbeelding logo sociale dienst drechtsteden Sociale Dienst Drechtsteden (SDD)

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden kunt u terecht voor het volgende:

Bijstand
Heeft u niet genoeg geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Of voor andere financiële ondersteuning, zoals bijzondere bijstand, het SMS-kinderfonds of een Persoonlijk minimabudget (PMB). Meer informatie over financiële ondersteuning voor mensen met een laag inkomen

Schulden
Heeft u geldzorgen of schulden? Of vindt u het lastig om met geld om te gaan? De Sociale Dienst Drechtsteden kan u helpen met uw geldproblemen. Bijvoorbeeld wanneer u uw rekeningen niet meer kunt betalen. Of wanneer u veel post heeft die u niet meer openmaakt. De schuldhulpverlening van de Sociale Dienst Drechtsteden is gratis.

afbeelding logo sociaal wijkteam ambacht Sociaal Wijkteam Ambacht

Heeft u behoefte aan hulp en ondersteuning? Dan kunt u voor advies terecht bij het Sociaal Wijkteam.

Het team kan u helpen bij veel verschillende vragen. Bijvoorbeeld bij vragen over hulpverlening, ondersteuning, welzijn en zorg. Maar ook als u vragen heeft over werk en inkomen of over uw financiën, dan kunt u bij het team terecht. Eens in de twee weken is er bijvoorbeeld een formulierenbrigade die u helpt of financiële administratie op orde te krijgen.

Meer informatie over het Sociaal Wijkteam.

afbeelding logo schuldhulpmaatjeSchuldhulpmaatje

Zit u in de schulden en zoekt u hulp? Vrijwilligers van Schuldhulpmaatje gaan samen met u gratis aan de slag om uw financiën weer op orde krijgen.

Als inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht kunt u contact opnemen met Lex Figee via shmhendrikidoambacht@gmail.com.

afbeelding logo leergeld drechtsteden Leergeld Dordrecht

Soms kan een kind om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten, terwijl hun leeftijdgenootjes dat wel kunnen. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld helpt kinderen van 4 tot 18 om mee te doen aan activiteiten, zoals meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een (tweedehands) fiets of zwemlessen.

Ik wil graag een aanvraag doen voor mijn kind(eren)

afbeelding logo Vivenz Bureau Sociaal Raadslieden (Vivenz)

De sociaal raadslieden vertellen u welke regelingen, wetten of voorzieningen in uw situatie van belang zijn en bij welke instanties u terecht kunt. In een gesprek wordt de gevolgen van deze wetten en regelingen voor u duidelijk.

Meer informatie over Bureau Sociaal Raadslieden.

afbeelding logo voedselbank Voedselbank

Bij de Voedselbank in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u onder bepaalde voorwaarden terecht voor een voedselpakket. Dat kan als u na het betalen van vaste lasten (zoals huur, energie, verzekeringen, etc.) te weinig geld over hebt om van te leven.        

meer informatie over de Voedselbank