Waardering voor mantelzorgers

Als mantelzorger maakt u het leven van iemand anders mooier.

U levert een deel van uw vrije tijd in en geeft praktische hulp en emotionele steun. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert dit enorm. Als blijk van waardering zijn er jaarlijks een aantal acties die de gemeente samen met MEE organiseert voor u als mantelzorger:

  • Bloemenactie op de 'Dag van de mantelzorg': jaarlijks op de Dag van de mantelzorger (10 november) bezorgen vrijwilligers bij mantelzorgers honderden bloemen in deze gemeente als bedankje. In oktober vindt u op deze pagina meer informatie over deze actie.
  • Het mantelzorgcompliment: jaarlijks kunnen mantelzorgers in het 4de kwartaal een aanvraag indienen voor een mantelzorgcompliment. Het compliment is een VVV-cadeaukaart met een geldbedrag. In september staat op deze pagina meer informatie over deze actie.
  • Waardering voor jonge mantelzorgers: dit jaar komen jonge mantelzorgers uit Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de Week van de Jonge mantelzorger (van 1 t/m 7 juni) in aanmerking voor een cadeautje. U leest hieronder meer over deze actie.

Cadeautje voor jonge mantelzorgers 
Veel kinderen maken het mee. Er is thuis iemand gehandicapt, chronisch ziek of verslaafd. Dat kan een vader of moeder zijn, maar ook een broer, zus of een ander familielid. Kinderen kunnen zich zorgen maken om dit zieke familielid, en vaak zorgen ze ook mee. Zo’n kind noemen we ook wel een jonge mantelzorger. 

De eerste week van juni is de week van de jonge mantelzorger. Wij (de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en MEE) zetten deze kinderen dan in het zonnetje. We sturen iets leuks op naar alle jonge mantelzorgers die bij MEE bekend zijn.

Aanmelden
Ken jij (of ben jij) een jonge mantelzorger? Meld hem of haar dan vóór 1 juni 2020 aan bij MEE (goedkeuring van ouders bij leeftijd jonger dan 18) en dan krijgen zij in juni 2020 een leuke verrassing!

Aanmelden kan door te bellen met 078 – 206 3202. Of mail met: mantelzorg@meeplus.nl. Je krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd. Kijk voor meer informatie op: https://www.meemantelzorg.nl/mantelzorger/jonge-mantelzorger/.