Zwembad de Louwert

Zwembad De Louwert is vernieuwd. Dit is mogelijk gemaakt door beschikbare CAI-gelden.

De inrichting van het buitenterrein van zwembad De Louwert is rond 1 juni klaar. Dit is een paar weken later dan gepland. De vertraging komt door de maatregelen die de aannemer moet nemen om verspreiding van het coronavirus te beperken. De vertraging kan nog oplopen, bijvoorbeeld als bouwmaterialen door de maatregelen later worden geleverd. 

Open of niet?
Het is nog maar de vraag of het zwembad in juni meteen open mag. Dit heeft uiteraard ook te maken met de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Bij mooi weer is het vaak erg druk bij de zwembaden. De zwembadbranche, waar de exploitant van De Louwert  deel van uitmaakt, voert nauw overleg met de rijksoverheid over wat straks mogelijk is. Naar verwachting is hierover in de loop van mei meer duidelijkheid.

 

Archief

November 2019
Vrijdag 1 november 2019 was het zover: Het nieuwe binnenbad van zwembad De Louwert werd geopend. Om 15.00 uur startte de officiële opening met 120 genodigden. De openingshandeling werd verzorgd door Reddingsbrigade Hendrik-Ido-ambacht. Er werden toespraken gehouden door burgemeester Heijkoop, de heer Geurts van Vaessen (aannemer) en de heer Knevel van Sportfondsen. De middag werd gezellig afgesloten met een hapje en drankje. Vanaf 19.00 uur was er een "droge rondleiding". De mensen die niet wilden zwemmen, maar toch het nieuwe zwembad wilden bewonderen konden nu langskomen. Er zijn zo'n 300 mensen geweest. Iedereen was enthousiast en blij met zo"n mooi zwembad.
Zaterdag konden de mensen vanaf  08.00 tot 16.00 uur naar hartenlust gratis zwemmen. Er was ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Er zijn 500 poffertjes gebakken en liters slush pup uitgedeel. De sfeer was goed en veel enthousiaste reacties. Er zijn wel 700 bezoekers op afgekomen.

september 2019
De bouwwerkzaamheden van het nieuwe zwembad zijn ver gevorderd.
22 mei 2019 heeft de gemeenteraad en het college van B&W een bezoek gebracht aan het zwembad.
3 juni 2019 heeft het persooneel van zwembad De Louwert een bezoek gebracht aan het zwembad.
Het nieuwe zwembad zal voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen.
Wedstrijdbad

juni 2018:
De werkzaamheden rond de bouw van het nieuwe zwembad zijn begonnen.
7 mei is er gestart met de heiwerkzaamheden. En zijn eind mei afgerond.
Vaessen is nu bezig met het inbrengen van de damwanden. Deze werkzaamheden zullen half week 24 gereed zijn, waarna het grondwerk
binnen de damwand zal starten.
De tweede nieuwsbrief ligt bij de balie van het zwembad klaar.
U kunt deze ook bekijken via onderstaande link: Nieuwsbrief 2 (1535 kB)

mei 2018:
In mei is het buitenseizoen van start gegaan: het buitenbad kan normaal gebruikt worden. Door de bouwwerkzaaheden is er het gehele seizoen geen kleuterbad. Ook zijn de heiwerkzaamheden gestart. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met alle factoren om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. De bouwhekken zijn versierd met tekeningen van het ideale zwembad volgens Ambachtse basisschoolkinderen.
De eerste nieuwsbrief ligt bij de balie van het zwembad klaar.
U kunt deze ook bekijken via onderstaande link: Nieuwsbrief 1 (784 kB)

maart 2018: start
Op maandag 5 maart 2018 starten we de bouw van het nieuwe zwembad door het slaan van een symbolische eerste paal. Net als het huidige zwembad, zullen we in het nieuwe zwembad 40 jaar kunnen zwemmen. In of onder het nieuwe zwembad willen we een tijdscapsule plaatsen met daarin verzamelde informatie van alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de Ambachtse basisscholen. Ze kunnen nadenken wat ze NU willen bewaren en over 40 jaar (!) weer op willen graven. Een idee, tekening of verhaal kan worden ingeleverd bij Ilse Burgler via i.burgler@h-i-ambacht.nl
Als jouw idee wordt gekozen, mag je 1 van de touwen vasthouden van de hei-installatie en je mag ook iets persoonlijks in de tijdscapsule leggen.

PM: Het slaan van de eerste paal gebeurt 's middags. Als uw kind mee wil doen en uitgenodigd wordt om bij de ceremonie aanwezig te zijn, is toestemming nodig van de schooldirecteur.