Zwembad de Louwert

Zwembad De Louwert wordt vernieuwd. Het buitenbad is gerenoveerd en er komt een nieuw binnenbad. Dit is mogelijk gemaakt door beschikbare CAI-gelden.

We hebben zoveel mogelijk mensen willen betrekken in de voorbereidingen, om zo een goed voorstel te kunnen maken voor de gemeenteraad. Die heeft beslist hoe het zwembad er uit komt te zien.

De bouwwerkzaamheden van het nieuwe zwembad zijn ver gevorderd. Het nieuwe zwembad zal voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen.

recente ontwikkelingen

september 2019
De bouwwerkzaamheden van het nieuwe zwembad zijn ver gevorderd.
22 mei 2019 heeft de gemeenteraad en het college van B&W een bezoek gebracht aan het zwembad.
3 juni 2019 heeft het persooneel van zwembad De Louwert een bezoek gebracht aan het zwembad.
Het nieuwe zwembad zal voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen.
Wedstrijdbad

juni 2018:
De werkzaamheden rond de bouw van het nieuwe zwembad zijn begonnen.
7 mei is er gestart met de heiwerkzaamheden. En zijn eind mei afgerond.
Vaessen is nu bezig met het inbrengen van de damwanden. Deze werkzaamheden zullen half week 24 gereed zijn, waarna het grondwerk
binnen de damwand zal starten.
De tweede nieuwsbrief ligt bij de balie van het zwembad klaar.
U kunt deze ook bekijken via onderstaande link: Nieuwsbrief 2 (1535 kB)

mei 2018:
In mei is het buitenseizoen van start gegaan: het buitenbad kan normaal gebruikt worden. Door de bouwwerkzaaheden is er het gehele seizoen geen kleuterbad. Ook zijn de heiwerkzaamheden gestart. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met alle factoren om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. De bouwhekken zijn versierd met tekeningen van het ideale zwembad volgens Ambachtse basisschoolkinderen.
De eerste nieuwsbrief ligt bij de balie van het zwembad klaar.
U kunt deze ook bekijken via onderstaande link: Nieuwsbrief 1 (784 kB)

maart 2018: start
Op maandag 5 maart 2018 starten we de bouw van het nieuwe zwembad door het slaan van een symbolische eerste paal. Net als het huidige zwembad, zullen we in het nieuwe zwembad 40 jaar kunnen zwemmen. In of onder het nieuwe zwembad willen we een tijdscapsule plaatsen met daarin verzamelde informatie van alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de Ambachtse basisscholen. Ze kunnen nadenken wat ze NU willen bewaren en over 40 jaar (!) weer op willen graven. Een idee, tekening of verhaal kan worden ingeleverd bij Ilse Burgler via i.burgler@h-i-ambacht.nl
Als jouw idee wordt gekozen, mag je 1 van de touwen vasthouden van de hei-installatie en je mag ook iets persoonlijks in de tijdscapsule leggen.

PM: Het slaan van de eerste paal gebeurt 's middags. Als uw kind mee wil doen en uitgenodigd wordt om bij de ceremonie aanwezig te zijn, is toestemming nodig van de schooldirecteur.