Collecteren

U hebt een collectevergunning nodig als u geld of goederen wilt inzamelen voor een goed doel of daarvoor een intekenlijst wilt aanbieden. Soms volstaat een melding.

Wanneer heb ik een vergunning/melding nodig?

Organiseert u een inzameling van geld of goederen voor een goed doel dat in het collecterooster van het CBF staat, dan meldt u de collecte uiterijk 3 maanden voor de eerste dag van de inzameling aan de gemeente.

Organiseert u een inzameling van kleding voor een goed doel, kijk dan op huis-aan-huis kledinginzameling.

Organiseert u een inzameling van geld of goederen voor een goed doel dat niet in bovengenoemd rooster staat of wilt u met een intekenlijst huis-aan-huis gaan, dan moet uiterlijk 3 maanden van tevoren vergunning collecte organiseren aan de gemeente vragen. Informatie daarover vindt u op deze pagina.

Hoe vraag ik een vergunning aan de gemeente?

U mag niet collecteren in een periode waarin volgens het collecterooster van het CBF al gecollecteerd wordt in Hendrik-Ido-Ambacht. Controleer daarom eerst of de periode waarin u wilt collecteren, vrij is.

​Voor het vragen om vergunning om te collecteren, kunt u het aanvraagformulier vergunning collecteren op uw computer opslaan. Daarna zendt u het naar waarheid en volledig beantwoord formulier uiterlijk 3 maanden voor uw geplande actie aan apv@h-i-ambacht.nl.

U kunt het formulier ook per post zenden aan Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, t.a.v. Vergunningverlening & Handhaving, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat zend ik met mijn Vraag vergunning collecteren?

Met het naar waarheid en volledig ingevuld formulier zendt u: 

  • een kopie van uw legitimatiebewijs;
  • eventueel een kopie van uw CBF-certificaat
Hoe lang duurt de behandeling van mijn Vraag vergunning collecteren?

De behandeltermijn van uw aanvraag is 8 weken. Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag laten wij u weten of wij u een vergunning geven of niet.

Wat kost het?

Een melding collecte is gratis. Ook de Vraag vergunning collecteren en de behandeling ervan kost u niets.

Wetgeving en meer informatie

De volgende wetgeving is van toepassing: