Loterij organiseren

Wilt u een loterij organiseren waarbij prijzen worden uitgereikt? Dan hebt uw een vergunning nodig. Afhankelijk van het prijzengeld vraagt u een vergunning aan bij de gemeente of bij de Kansspelautoriteit. Deze voorwaarden kunt u vinden onder de vraag " Wanneer heb ik een vergunning nodig?"

Wilt u een bingo, rad van fortuin of ander klein kansspel organiseren? Dan kunt u volstaan met een melding. Informatie over een melding voor kleine kansspelen kunt u vinden op pagina Bingo, rad van fortuin of promotioneel kansspel organiseren.

Hoe vraag ik een vergunning aan/ doe ik een melding?

Is de waarde van het totale prijzenpakket voor de loterij gelijk of minder dan € 4.500,-? Dan kunt u bij ons een vergunning aanvragen. Voor het organiseren van de loterij kunt u het aanvraagformulier organiseren van kansspelen downloaden. Vervolgens verstuurt u het ingevulde en ondertekende formulier naar: Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, t.a.v. Vergunningverlening & Handhaving, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht of naar het e-mailadres APV@h-i-ambacht.nl.

Bedraagt de waarde van de totale prijzenpakket onder de €1.500,- dan valt de loterij onder een klein kansspel. U levert minimaal veertien dagen voorafgaand schriftelijk of digitaal het meldingsformulier organiseren van een klein kansspel ingevuld en ondertekend in.

Bedraagt de waarde van de totale prijzenpakket meer dan € 4.500,-? Dan vraagt u de vergunning aan bij de Kansspelautoriteit.

Hoe lang duurt het?

Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag informeren wij u over onze beslissing of u de vergunning voor het organiseren van een loterij krijgt.

 
Wat kost het?

Het in behandeling nemen van een aanvraag voor een vergunning voor het organiseren van een loterij kost € 18,90.

 
Wat stuur ik mee?
  • ondertekende aanvraagformulier;
  • een uittreksel van de Kamer van Koophandel;
  • de oprichtingsakte en statuten van de vereniging, stichting of fonds.
   
Meer informatie?

U kunt telefonisch informatie opvragen door te bellen naar 14078 (5-cijferig telefoonnummer). Ook kunt u een vraag stellen via onderstaand webformulier. Binnen 4 werkdagen bellen wij u terug.