Doe mee

Ook u kunt uw straat, buurt of wijk leuker en veiliger maken. Zo doet u dat:

 

 • deel mee!
  Er gebeuren veel mooie dingen in Ambacht, maar lang niet iedereen weet daarvan. Zie en laat weten wat er gebeurt in uw gemeente en wijk op
  facebook.com/gemeentehia 
  facebook.com/devolgerlanden
  ambachtsamen.nl
  Organiseert u een actie of een evenement? Meld dat ook aan voor de activiteitenkalender op de website van de gemeente! De activiteit wordt dan ook in de HIApp getoond.
   
 • gebruik de Buurtbon!
  Heeft u al een goed uitvoerbaar plan klaar liggen dat uw buurt leuker, mooier en beter maakt? Gebruik dan de Buurtbon. Daarmee vraagt u gemakkelijk een kleine subsidie aan.

 • maak uw buurt groener
  Leg samen met uw buren bijvoorbeeld een vlinder- of moestuin aan en  onderhoud hem samen. Meer informatie vindt u op zelfbeheer groen.
   

 • doe mee aan buurtpreventie!
  Doe mee aan buurtpreventie en wees de ogen en oren van uw buurt.
 • Meldpunt openbare ruimte
  Is er iets mis is in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld aan het wegdek, planten en bomen of verkeersborden? Dan kunt u daar het best direct een melding  van maken bij het Meldpunt openbare ruimte.
 • praat mee!
  Hendrik-Ido-Ambacht is niet van de gemeente, maar van de Ambachtse gemeenschap: u. Daarom vragen we u om, wanneer dat mogelijk is, mee te denken en te praten. Als gemeente geven we zoveel mogelijk openheid van zaken en laten we het u weten wanneer u invloed kunt hebben op bepaalde projecten.

  De meest directe manier om mee te praten over het beleid van de gemeente, is door in contact te komen met de politieke partijen in de gemeenteraad. U kunt ook meedoen aan een wijkschouw, het bewonerspanel en via onze digitale media.