Onderwijsroute 2021 - Techniek is tof!

De eerste Ambachtse Onderwijsroute met als thema Techniek is tof vond dit jaar plaats van 6 tot en met 17 oktober.

Tijdens deze Onderwijsroute maakten leerlingen van groep 8 kennis met de meest innoverende bedrijven in onze gemeente. Op 1 dag bezochten de klassen vier verschillende bedrijven. Zo maakten ze heel laagdrempelig kennis met verschillende technische beroepen en verschillende bedrijven in hun eigen woonplaats. Daarnaast kregen ze leervragen mee waarmee ze buiten schooltijd meer kunnen ontdekken over het bedrijf en het bijbehorende vakgebied. De dag na het bedrijvenbezoek kregen de klassen informatie van het voortgezet onderwijs over de verschillende techniekroutes van de school.  

Akte Film maakte een mooie impressie van Onderwijsroute 2021.

De bedrijven stelden zich voor in het programmaboekje. Hierin konden leerlingen ook interviews lezen met scholieren die voor techniek hebben gekozen. 

 

Deelnemende scholen

Alle scholen in Ambacht doen mee. De kinderen uit groep 8 en bij sommige scholen de kinderen uit de mixgroep 7/8 bezoeken vier bedrijven op een dag. 

Deelnemende bedrijven

Maar liefst 17 bedrijven werken mee aan deze eerste Ambachtse Onderwijsroute. Ze bieden een gevarieerd programma aan waardoor de kinderen een beeld krijgen wat je allemaal kunt worden in een technisch beroep. 

Albeka

Altronic

Bolidt

Cascade

Emha

Fietsen van Ambacht

Van Gorp Autoschade

Groendakcoach

HML

Kobout

Koedood

Lucrasoft

Van der Panne

Peekstok

Vdl

VMB

Welstand Bouw