Bedrijventerreinen

Hendrik-Ido-Ambacht ligt centraal in de Drechtsteden en dichtbij Rotterdam. Omringd door de rivier de Noord en de snelwegen A16 en A15 is het de ideale locatie voor ondernemers die logistieke en maritieme activiteiten nastreven.
In Hendrik-Ido-Ambacht zijn de volgende bedrijventerreinen:

  1. BedrijvenparkAmbachtsezoom
  2. Bedrijventerrein Antoniapolder Plus
  3. Park Langesteijn
  4. Bedrijventerrein De Sandeling
  5. Bedrijventerrein Veersedijk

Meer informatie over de ontwikkeling van deze bedrijventerreinen kunt u vinden onder ruimtelijke plannen. Op deze pagina geven wij een overzicht van de bedrijventerreinen met een korte omschrijving. Hebt u een vraag over bedrijventerreinen? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanager bedrijven.

Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

Ambachtsezoom met zichtlocatie aan de A16 is een nieuw bedrijvenpark van ca. 30 hectare groot. Het uitgeefbaar terrein is ca. 20 hectare. De gemeente ontwikkelt het terrein duurzaam volgens het cradle-to-cradle principe.

Meer informatie vindt u op ambachtsezoom.nl
U kunt ook contact opnemen met projectmanager Riny Verhoef. Hij is bereikbaar via e-mailadres mj.verhoef@h-i-ambacht.nl en telefoonnummer 078 770 2666.
 

Antoniapolder Plus

Antoniapolder ligt naast de rivier de Noord en dicht bij de A15 en de A16. Deze snelwegen bieden uitstekende verbinding met Europoort, Duitsland en België. Lokaal verbindt de waterbus het terrein rechtstreeks met andere Drechtsteden en Rotterdam. Antoniapolder is volop in (door)ontwikkeling. Om de metamorfose te voltooien werkt de gemeente met lokale ondernemers.

Park Langesteijn

Dit bedrijvenpark bedraagt ongeveer 3 hectare, waarvan het grootste deel een particuliere ontwikkeling is: Park Langesteijn. Hierin staat een luxe kantoorvilla die is opgeleverd in 2005. Op dit terrein is nog mogelijkheid voor nieuwbouw.

De Sandeling

Bedrijventerrein De Sandeling (5 hectare) is een hoogwaardig terrein met een ligging direct aan de A16. De ontwikkeling van het terrein is begin jaren negentig gestart en in maart 2015 afgerond. In een strook grenzend aan de buurt De Sandeling liggen een aantal woon-werkcombinaties.

Veersedijk/Rietbaan

De Veersedijk ligt langs de Rietbaan en loopt tot de Ringdijk (Zwijndrecht). Het terrein heeft een oppervlakte van 10 hectare. Van oudsher worden de bedrijven die hier gevestigd zijn de Rietbaanbedrijven genoemd. Het gaat hierbij vooral om scheepswerven en scheepssloperijen. Op dit terrein in nog deels mogelijkheid voor nieuwbouw.