Bedrijventerreinen

Hendrik-Ido-Ambacht ligt centraal in de Drechtsteden en dichtbij Rotterdam. Omringd door de rivier de Noord en de snelwegen A16 en A15 is het de ideale locatie voor ondernemers die logistieke en maritieme activiteiten nastreven.
In Hendrik-Ido-Ambacht zijn de volgende bedrijventerreinen:

  1. Bedrijventerrein Ambachtsezoom
  2. Bedrijventerrein Antoniapolder Plus
  3. Bedrijvenpark Langeweg (Park Langesteijn)
  4. Bedrijventerrein De Sandeling
  5.  Bedrijventerrein Veersedijk

Meer informatie over de ontwikkeling van deze bedrijventerreinen kunt u vinden onder ruimtelijke plannen. Op deze pagina geven wij een overzicht van de bedrijventerreinen met een korte omschrijving. Hebt u een vraag over bedrijventerreinen? Dan kunt u contact opnemen met de accountmanager bedrijven.

Bedrijventerrein Ambachtsezoom

Ambachtsezoom met zichtlocatie aan de A16 is ee nieuw bedrijventerrein van ca. 30 hectare groot. Het uitgeefbaar terrein is ca. 20 hectare. De gemeente ontwikkelt het terrein duurzaam volgens het Cradle tot cradle principe.

Meer informatie vindt u op https://www.ambachtsezoom.nl/
U kunt ook contact opnemen met projectmanager Riny Verhoef. Hij is bereikbaar via e-mailadres mj.verhoef@h-i-ambacht.nl en telefoonnummer 078 770 2666.
 

Bedrijventerrein Antoniapolder Plus

Antoniapolder ligt naast de rivier de Noord en dicht bij de A15 en de A16. Deze snelwegen bieden uitstekende verbinding met Europoort, Duitsland en België. Lokaal verbindt de waterbus het terrein rechtstreeks met andere Drechtsteden en Rotterdam. Antoniapolder ondergaat een grote metamorfose en is volop in ontwikkeling. Om de metamorfose te voltooien werkt de gemeente met lokale ondernemers aan een ambitieus plan voor het  Waterbusplein. Dit plein aan het water wordt een levendige locatie met een boulevardgevoel met de mix van business, restaurant en vrije tijd. Meer informatie vindt u op http://antoniapolder.nl/

 

bedrijvenpark Langeweg (Park Langesteijn)

Dit bedrijvenpark bedraagt ongeveer 3 hectare, waarvan het grootste deel een particuliere ontwikkeling is: Park Langesteijn. Hierin staat een luxe kantoorvilla die is opgeleverd in 2005. Op dit terrein is nog mogelijkheid voor nieuwbouw.

Ontwikkelperspectief en afwegingskader Park Langesteijn ligt ter inzage. meer informatie vindt op de pagina van Park Langesteijn

bedrijventerrein De Sandeling

Bedrijventerrein De Sandeling (5 hectare) is een hoogwaardig terrein met een ligging direct aan de A16. De ontwikkeling van het terrein is begin jaren negentig gestart en in maart 2015 afgerond. In een strook grenzend aan de buurt De Sandeling liggen een aantal woon-werkcombinaties.

bedrijventerrein Veersedijk

De Veersedijk ligt langs de Rietbaan en loopt door tot de Ringdijk. Het terrein heeft een oppervlakte van 10 hectare. Van oudsher worden de bedrijven die hier gevestigd zijn de Rietbaanbedrijven genoemd. Het gaat hierbij vooral om scheepswerven en scheepssloperijen. Op dit terrein in nog deels mogelijkheid voor nieuwbouw.