Openingstijden winkels en horeca

Winkels mogen doordeweeks en op zaterdag tussen 6.00 uur en 22.00 open zijn. Conform de Winkeltijdenwet zijn winkels op zon- en feestdagen en voor 6:00 en na 22.00 gesloten.

Openingstijden winkels

Winkels mogen doordeweeks en op zaterdag tussen 6.00 uur en 22.00 open zijn. Conform de Winkeltijdenwet zijn winkels op zon- en feestdagen en voor 6:00 en na 22.00 gesloten. Gemeenten kunnen daarentegen zelf beslissen over ruimere openingstijden. Voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geldt dat winkels op Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaart, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag na 12:00 ook open mogen zijn tenzij het een zondag betreft.

Openingstijden horeca
Voor inrichtingen zoals een restaurant, café, cafetaria of snackbar geldt een exploitatie vergunningplicht. Hierin worden onder andere de openingstijden geregeld. Vrijgesteld van exploitatie vergunningplicht zijn automatieken, broodjeszaken, croissanteries, koffiebars, lunchrooms, ijssalons, tearooms en inrichtingen die worden geëxploiteerd dor paracommerciële rechtspersonen zoals stichtingen en verenigingen. Daarvoor gelden andere voorwaarden.


Meer informatie
Veel informatie is opgenomen in de verordening winkeltijden Hendrik-Ido-Ambacht (458 kB), Wilt u meer informatie, bel dan naar 14 078.
Wilt u weten wanneer horecagelegenheden geopend zijn? Neem dan contact op met de afdeling Beheer Openbare Ruimte via het telfoonnummer 14 078 of per e-mail APV@h-i-ambacht.nl.