(Tussentijdse) voorlopige uitslagen verkiezingen Tweede Kamer 2021

Op deze pagina de tussentijdse voorlopige en later definitieve uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Voorlopige definitieve uitslag verkiezingen Tweede Kamer

De voorlopige definitieve uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer is bekend. Deze uitslag geldt tot maandag 22 maart. De leden van het hoofdstembureau (Kieskring Dordrecht) komen dan bij elkaar en stellen om 10.00 uur de definitieve uitslag vast.

Hendrik-Ido-Ambacht

De opkomst in Hendrik-Ido-Ambacht was 83,36%. De processen-verbaal van de stembureaus en van het aantal stemmen in Hendrik-Ido-Ambacht zijn vastgesteld. U vindt ze op www.h-i-ambacht.nl/pv2ekamerverkiezingen21. Bij de officiële stukken hoort ook de opgave N11 - aantal uitgebrachte stemmen, het Verslag controletelling van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en de Uitslag per kandidaat per stembureau.

***

Woensdag 17 maart kon u tot 21.00 uur uw stem uitbrengen op de kandidaten voor de Tweede Kamer. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in totaal 19.260 stemmen uitgebracht. Het opkomstpercentage was 83,36%. De uitslag in Hendrik-Ido-Ambacht volgt grotendeels de landelijke koers.

"De verkiezingen zijn één van de belangrijkste onderdelen van de democratie. Dat ondanks de huidige situatie zoveel Ambachters hun stem hebben laten horen, doet mij goed", aldus burgemeester Heijkoop.

Het vervroegd stemmen op 15 en 16 maart en de briefstemmen waren samen goed voor 23,08% van alle uitgebrachte stemmen in Hendrik-Ido-Ambacht. Verder viel op dat veel Ambachters gehoor gaven aan het spreiden van de stemmomenten en locaties waardoor het veelal rustig was op de stembureaus. De Sophiahal was net als voorgaande jaren de drukbezochtste stemlocatie.

De burgemeester sprak op de verkiezingsavond zijn waardering uit voor de stembureauleden: "Mooi om te zien hoe dit jaar ook veel jonge mensen zich melden als stembureau lid. Door de aangescherpte regels waren dit jaar meer stembureauleden nodig. Samen met de ervaren stembureauleden droegen zij bij aan het goede verloop van de verkiezingen."

Het tellen van de stemmen verliep dit jaar daarnaast erg soepel waardoor alle Ambachtse resultaten net na middennacht bekend waren. Burgemeester Heijkoop bezocht op de verkiezingsdag de stembureaus. Heijkoop: "Fijn dat de inwoners allemaal begrip toonden voor het feit dat het dit jaar anders dan anders ging. Er heerste op alle stembureaus een goede sfeer, het voelde ook echt als een bijzondere dag.'"

Vragen?

Heeft u vragen over deze uitslagen? Bel dan naar 14 078 (maandag tot en met vrijdag: tussen 8.30 en 17.00 uur) of vul ons contactformulier in.

Zelf de tussentijdse voorlopige uitslagen van het stemmen in gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bekijken? Dat kan op https://webdiensten.drechtsteden.nl/verkiezingen/gha5.html.


Liveblog verkieziengsavond

Op deze pagina een liveblog, waar we in de loop van de verkiezingsavond de tussentijdse uitslagen en de opkomst bekendmaakten. Burgemeester Jan Heijkoop deed dat op verkiezingsavond enkele malen live op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/gemeentehia.


 

4e en voor vandaag laatste live-uitzending burgemeester Jan Heijkoop:

Met de voorlopige uitslag na het tellen van 100% van de uitebrachte stemmen:

 

 

3e live-uitzending burgemeester Jan Heijkoop:

 

 

2e live-uitzending burgemeester Jan Heijkoop:

 

1e live-uitzending burgemeester Jan Heijkoop: