Naar de inhoud
  • Terras aan de Waal

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /vrije tijd CAI-projecten Hendrik-Ido-Ambacht zwembad De Louwert

zwembad De Louwert

De Louwert 

Op deze pagina vindt u informatie over het project zwembad De Louwert. Deze informatie is als volgt ingedeeld:

algemeen

Zwembad De Louwert wordt vernieuwd. Het buitenbad wordt gerenoveerd en er komt een nieuw binnenbad. Dit is mogelijk gemaakt door beschikbare CAI-gelden.

We hebben zoveel mogelijk mensen willen betrekken in de voorbereidingen, om zo een goed voorstel te kunnen maken voor de gemeenteraad. Die beslist uiteindelijk hoe het zwembad er uit komt te zien.

Hebt u vragen over het project Zwembad De Louwert? Neem dan contact op met de projectmanager: via de mail Saskia Platenkamp of telefoonnummer: 078 770 2641.

recente ontwikkelingen (2017)

juni 2017
Hendrik-Ido-Ambacht geeft opdracht nieuwbouw zwembad De Louwert. Bouwbedrijf Vaessen en exploitant Sportfondsen zijn na de aanbestedingsprocedures als beste partij naar voren gekomen om het nieuwe binnenzwembad van De Louwert te bouwen en te exploiteren.

planning
In de raad van 1 juni is het besluit genomen over het benodigde krediet en over het opzeggen van de overeenkomst met de huidige exploitant op het moment dat het nieuwe binnenbad opent. Er wordt nu een klankbordgroep samengesteld die gaat meedenken over het ontwerp en de bouw van het nieuwe zwembad.

PDF-bestandoproep klankbordgroep (1927 kB)


archief

maart 2017

Tientallen geïnteresseerden lieten zich donderdagavond 23 februari tijdens de informatiemarkt in het gemeentehuis informeren over de nieuwbouw van het binnenbad De Louwert. Ze zagen hoe de ideeën en wensen geïnventariseerd waren, wat de stedenbouwkundige visie is, hoe het bestemmingsplanproces verloopt en hoe de realisatie tot stand komt.


De raadszaal was versierd met de tekeningen die kinderen vorig jaar maakten om duidelijk te maken wat de wensen zijn. Hoe het definitief ontwerp wordt, is nog niet bekend. Dat weten we na overleg tussen bouwer, exploitant en de gemeente. De exploitant van het nieuwe binnenbad is nog niet bekend.


Naast informatie ophalen konden de bezoekers ook vragen stellen aan Patrick van der Giessen, wethouder Sport en recreatie en Saskia Platenkamp, projectleider zwembad. Wethouder van der Giessen: het nieuwe zwembad wordt vooral voor Ambachters gebouwd. Daarom is het goed om te weten hoe zij erover denken en wat hun ideeën zijn. Inwoners en gemeente maken zo samen Ambacht in de komende jaren nog mooier, mede dankzij geld uit het CAI-fonds.


2016

Ambacht nog mooier dankzij CAI-middelen

Door de verkoop van het kabelnetwerk heeft stichting CAI de beschikking gekregen over financiële middelen. De stichting wil dit geld inzetten voor voorzieningen (projecten) waar vrijwel alle inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gebruik van kunnen maken. Het doel is om samen met inwoners en de gemeente, een impuls te geven aan de Ambachtse samenleving. Het project "Zwembad De Louwert" hoort ook bij deze projecten. Wethouder Van der Giessen: "Wij zijn erg blij met de CAI-middelen die ter beschikking zijn gesteld. Zo wordt Ambacht de komende jaren nog mooier!" 

 


We vroegen verenigingen naar hun wensen voor de inrichting van het zwembad, gemeenteraadsleden vulden een enquête in, jongeren konden hun voorkeur voor een klimwand, duikplank of glijbaan aangeven via Instagram, kinderen maakten tekeningen om te laten zien wat zij graag in het zwembad willen hebben, iedereen kon de poll op Twitter, Facebook en deze website invullen en op de Zomerparkdag vroegen we bezoekers om een enquête in te vullen.

 

Alle resultaten zijn gebruikt voor het projectvoorstel waar de gemeenteraad op 3 oktober 2016 een besluit over heeft genomen.

Door de gemeenteraad goedgekeurde stukken:
PDF-bestandRaadsbesluit Vaststelling kader nieuwbouw zwembad De Louwert (1995 kB)
PDF-bestandBijlage bij raadsvoorstel: uitgangspunten notitie gew exp (1154 kB)
PDF-bestandBijlage 1: procesnotitie 3 juni 2016 (112 kB)
PDF-bestandBijlage 2: Enquêtes zwembad raadsleden (84 kB)
PDF-bestandBijlage 3: Marktconsultatie anoniem (139 kB)
PDF-bestandBijlage 4: Resultaten onderzoek wensen funelement De Louwert-2016 (1505 kB)
PDF-bestandBijlage 4a: Resultaten onderzoek wensen De Louwert senioren 2016 (7749 kB)
PDF-bestandBijlage 5: Verslagen gesprekken watersportverenigingen (84 kB)
PDF-bestandBijlage 6: Notitie buitenzwembaden Hendrik-Ido-Ambacht (650 kB)
PDF-bestandBijlage 7: Uitgangspunten notitie definitief (1154 kB)

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht