Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon bestuur en organisatie beleid nota en actieplan Dierenwelzijn

nota en actieplan Dierenwelzijn

De gemeente heeft een PDF-bestandnota Dierenwelzijn opgesteld (1826 kB). Hierin beschrijven we de rollen en verantwoordelijkheden van de gemeente en de betrokken partners op dit gebied. Omdat wij verder willen gaan dan alleen de wettelijke taken, hebben we ook een PDF-bestandactieplan Dierenwelzijn (408 kB) toegevoegd op basis van aanbevelingen van de Dierenbescherming. 


dierenwelzijn
In onze groene gemeente leven mens en dier naast elkaar. Hierbij gaat het niet alleen om in de vrije natuur levende dieren, maar ook om dieren met een eigenaar, gezelschapsdieren, en het gebruik van dieren voor evenementen, sport en educatie. De gemeente heeft een wettelijke taak om zwerfdieren op te vangen. Door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht worden voornamelijk honden en katten opgevangen. Maar ook knaagdieren en vogels, waar afstand van is gedaan (door bijvoorbeeld een huisuitzetting) of door een andere reden zijn gaan zwerven, moeten worden opgevangen.

serieuze taak
De gemeente ziet dit als een serieuze taak. Het is niet altijd zichtbaar, maar de gemeente heeft in de afgelopen vijf jaar meer dan 100 katten en ruim 40 honden opgevangen. In veel gevallen kunnen de dieren teruggebracht worden naar hun eigenaar. De gemeente heeft daarnaast nog andere taken omtrent dierenwelzijn. Een groep van partners is hier al op een professionele manier mee bezig, zoals de dierenbescherming, dierenambulance, politie en brandweer, maar ook andere organisaties binnen onze gemeente. Bij de totstandkoming van de nota zijn de Frelustal en het Jeugdspeelpark actief betrokken. In het actieplan staan concrete acties, die zijn gebaseerd op veertig aanbevelingen van de dierenbescherming.


begin 2017 in de raad 

De nota en het actieplan worden begin 2017 in de gemeenteraad besproken. Tot 18 november 2016 konden belanghebbenden reactie en aanvullingen geven op de nota. De reacties worden betrokken bij de stukken die naar de raad gaan.

Reageer op de conceptnota en het concept-actieplan Dierenwelzijn!

 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht