Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon Ambachts groen groenbeleid

groenbeleid

Ambacht is een groene gemeente. Om dat zo te houden controleren wij de aannemer die het groenonderhoud doet op bepaalde kwaliteitseisen.

kwaliteitseisen
GKB Barendrecht verzorgt al het groenonderhoud in onze gemeente. Dat gaat dan om het openbaar groen, de bomen, de watergangen, het ruwe gras, speeltoestellen en onkruidbestrijding. Het onderhoud moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, dat noemen we de beeldkwaliteit. Hierin staat bijvoorbeeld hoe lang het gras mag zijn, hoeveel stoeptegels er scheef mogen liggen, hoeveel zwerfafval er mag liggen en hoe hoog het onkruid mag staan.

onkruidbestrijding
Om onkruid in plantsoenen te verwijderen wordt er geschoffeld. Voor onkruidbestrijding op verhardingen passen ze een duurzame methode toe, namelijk heet water en hete lucht. We mogen geen gebruik meer maken van chemische onkruidbestrijding. Door deze methode is er meer onkruid te zien in de gemeente. Maar dit valt nog steeds binnen de beeldkwaliteit.

meer informatie
Wilt u informatie over uw wijk en welke beeldkwaliteit daarbij hoort? Kijk dan op het PDF-bestandkeuringsprotocol IBOR 2017 (6128 kB).Hendrik-Ido-Ambacht is trots op zijn groen en onderhoudt dat sober en doelmatig. De gemeente in drie zones verdeeld, iedere zone heeft een eigen onderhoudswijze.

 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht