Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon bestuur en organisatie college "Het andere Ambacht"

"Het andere Ambacht"

Ik stel Ambacht vaak voor als de meest veilige gemeente van de Drechtsteden. We hebben een laag inbraakpercentage en er is een grote tevredenheid onder onze inwoners. Maar ik realiseer mij ook dat er zaken zijn die niet (helemaal) goed gaan. En daar moeten we altijd aan blijven werken.

Zo zijn er in onze gemeente wel degelijk plaatsen waar bewoners overlast ervaren. Bijvoorbeeld op plekken waar jongeren graag hangen. Het is dan altijd een moeilijke afweging: we willen tolerant zijn, maar wanneer loopt het de spuigaten uit?

En al zijn er in onze gemeente geen koffieshops, ook in onze gemeente wordt er ongetwijfeld geblowd, gebruikt en gehandeld. De recente ontploffing van een drugslaboratorium is hier temeer het bewijs van. Op camerabeelden is te zien hoe niet alleen de deur maar ook personen naar buiten worden geblazen. Het doet haast vermakelijk aan, ware het niet zo ernstig.

Wat de politiek bestuurlijke items betreft kenmerkt Ambacht zich altijd door gedegen besluitvorming en voldoende draagvlak voor het gemeentebeleid. De omvangrijke reacties op de uitbreiding van de Schoof lijken daarop een uitzondering te zijn. En het afschaffen van chemische onkruidbestrijding en het toepassen van andere methoden laten soms beelden zien zo groen, dat we ons verwonderen over de vruchtbare groei op straten en paden.

Ondanks al dit leed dat voorkomt in 'de andere kant van Ambacht', wonen we toch met plezier in ons (groene) dorp. En dat willen we graag zo houden! Het vraagt daarom van ons en van u als inwoners een blijvende actieve houding. Zo organiseren wij op 11 oktober weer een belangrijke Ambacht Veilig-dag, waar tal van veiligheidsaspecten aan bod komen. Zoals tips van een ex-inbreker voor een veiliger huis, alles over babbeltrucs en een clinic waarin u leert reanimeren. Echt de moeite waard om deze te bezoeken!

Ik hoop dat u heeft genoten van uw vakantie en anders van een prettige zomer in ons dorp.

burgemeester Jan Heijkoop,
Hendrik-Ido-Ambacht,
11 september 2017

U bent van harte uitgenodigd om kort en bondig te reageren op deze weblog

Naar eerdere weblogs


De met een sterretje (*) gemarkeerde invoervelden zijn verplicht.

 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap | privacyverklaring

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht