Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon bestuur en organisatie verkiezingen gemeenteraadsverkiezingen
Op woensdag 21 maart 2018 houden we gemeenteraadsverkiezingen. Als voorbereiding op de verkiezing hielden de fractievoorzitters op woensdag 7 februari een lijsttrekkersdebat bij Atos. Luister naar het lijsttrekkersdebat 2018 1e uur en lijsttrekkersdebat 2018 2e uur.

meer informatie
Om uzelf nog beter te informeren voor u stemt, kunt u binnenkort een stemwijzer invullen. Binnenkort vindt u hier een link naar de stemwijzer. Ook valt op woensdag 14 maart een verkiezingskrant in uw brievenbus. Een link naar de online verkiezingskrant volgt.

verkiezingsavond
Bent u op woensdag 21 maart benieuwd naar de uitslag? Vanaf 21.00 uur bent u welkom op het gemeentehuis om met een hapje en een drankje de uitslag af te wachten.

partijprogramma's
8 partijen hebben laten weten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor Hendrik-Ido-Ambacht. Hieronder staan de links naar de websites van de partijen. Daar vindt u meer informatie, bijvoorbeeld (binnenkort) de partijprogramma's:

- SGP/CU

- CDA

- AUB

- Gemeente Belangen

- VVD

- D66

- PvdA

- EVA

stemlokalen
Hendrik-Ido-Ambacht telt op de verkiezingsdag 18 stemlokalen die allemaal toegankelijk zijn voor mindervaliden. Later volgt op deze pagina een kaartje met de locaties.

stempas
De stempas waarmee u uw stem kunt uitbrengen, ontvangt u uiterlijk woensdag 28 februari 2018 per post. U mag met uw stempas stemmen in een stemlokaal naar keuze binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Een overzicht van de stemlokalen vindt u op de achterkant van de bijsluiter bij uw stempas en op de achterkant van de kandidatenlijsten. De kandidatenlijst wordt huis-aan-huis bezorgd.

legitimeren
Bij het stembureau moet u zich legitimeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit document mag op 21 maart 2018 maximaal 5 jaar verlopen zijn. Hebt u geen juist identiteitsbewijs? Vraag dan op tijd een nieuw aan. Wilt u dat niet, dan kunt u uit een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente. Daarmee mag een andere kiezer voor u stemmen.

stempas kwijt?
Zonder stempas kunt u niet stemmen. Een vervangende stempas vraagt u aan bij de balie van uw gemeente. Doe dat uiterlijk dinsdag 20 maart 2018 om 12.00 uur.

publicaties proces-verbaal
PDF-bestandpv onderzoek kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen Hendrik-Ido-Ambacht 2018 - woensdag 6 februari 2018 (229 kB)
PDF-bestandpv geldigheid en nummering kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen Hendrik-Ido-Ambacht 2018 - vrijdag 9 februari 2018 (3077 kB)


 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht