Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon jong in Ambacht het gemeentehuis
Gemeentehuis Hendrik-Ido-AmbachtLinks zie je het gemeentehuis. Misschien ben je er wel eens binnen geweest. In ieder geval rijd je er vaak langs. In het gemeentehuis werken de burgemeester en wethouders. Samen besturen ze de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Ze praten veel met elkaar over plannen en beslissingen. Bijvoorbeeld over jouw school, over waar nieuwe winkels moeten komen en over nieuwe wegen en fietspaden.

Ambtenaren
De burgemeester en wethouders worden geholpen door ambtenaren. De gemeentesecretaris is de baas van alle gemeenteambtenaren van Hendrik-Ido-Ambacht. De ambtenaren doen onderzoek, schrijven plannen, geven advies aan de burgemeester en wethouders en voeren de plannen uit.

Sommige ambtenaren werken buiten het gemeentehuis Ambtenaren werken niet alleen in het gemeentehuis, maar ook daarbuiten. Sommige ambtenaren kijken of iedereen zijn auto netjes parkeert, zijn hond alleen laat rennen op de grasvelden waar dat mag en of de baasjes de poep van hun hond netjes opruimen. Andere maaien gras en snoeien struiken en weer andere helpen de bedrijven en winkels in Hendrik-Ido-Ambacht.

De burgemeester, de wethouders en de ambtenaren werken voor iedereen die in Hendrik-Ido-Ambacht woont, werkt en hier z’n vrije tijd doorbrengt. Daarom horen we graag wat hun wensen en ideeën zijn.
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht