Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon nieuws nieuwsarchief feestelijke start vaarseizoen Sophiapolder!

feestelijke start vaarseizoen Sophiapolder!

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht nodigen u uit om op woensdag 15 maart Natuureiland Sophiapolder te ontdekken.

We ontvangen u met koffie, thee en warme chocolademelk bij de vernieuwde entree, aan de Veersedijk 301.

mooiste
Daarna brengen onze vrijwillige schippers u met het voetveer naar de Sophiapolder. Daar vertellen gidsen van Zuid-Hollands Landschap u graag over de bijzondere flora, fauna en historie van het eiland. Ook heeft u vanaf zuidpunt prachtig uitzicht op het waterfront van Dordrecht. Na 1,5 uur bent u terug op vaste wal. Hier kunt u, in het mooiste stemhokje van Nederland, stemmen op de Sophiapolder stemmen als mooiste natuurgebied van Nederland.

een frisse start, een frisse entree
De start van het vaarseizoen wordt mede mogelijk gemaakt door financiƫle ondersteuning van de gemeente Zwijndrecht. De toegang naar het voetveer is met steun van provincie Zuid-Holland opgeknapt. Er zijn nieuwe hekken, een picknickplek en informatiepanelen geplaatst. Op die panelen geven Waterscouting De Vinkings, het Historisch Genootschap en het Zuid-Hollands Landschap informatie over de Sophiapolder en de omgeving.

belangrijk
Trek warme kleren en laarzen aan, neem uw verrekijker mee en ga met ons mee op avontuur naar Natuureiland Sophiapolder! Kom op de fiets want er is weinig parkeergelegenheid. Wilt u meegaan, laat het dan weten via www.zuidhollandslandschap.nl/natuureiland-sophiapolder.

vaartijden
Onze schippers varen van maart tot en met oktober elke woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 over naar de Sophiapolder. Ook meer informatie vindt u op https://www.zuidhollandslandschap.nl/natuureiland-sophiapolder.

datum: 15 maart 2017
tijd : 13.15 tot 16.00 uur
locatie: Veersedijk 301, Hendrik-Ido-Ambacht
kledingadvies: warme kleren, stevig schoeisel of laarzen en... verrekijker!


Kom ook 15 maart naar de Sophiapolder om begin vaarseizoen te vieren!

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht