Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon nieuws nieuwsarchief stormschade aan bomen

stormschade aan bomen

Wie door Hendrik-Ido-Ambacht rijdt, ziet al vlug dat ook hier de storm van vorige week flink tekeer is gegaan. Veel takken en in enkele gevallen zelfs hele bomen braken af. Tijd om de schade op te maken.

Groenspecialist van de gemeente Peter Hol: "Als bomen voor gevaarlijke situaties zorgen, is de brandweer vaak als eerst ter plekke. De Ambachtse brandweer heeft absoluut goed werk geleverd, ook door de paden en wegen begaanbaar te maken en te houden. Ze hebben ook 's-nachts hard gewerkt. Bij daglicht konden wij de bomen die gevaar opleverden inspecteren en helemaal verwijderen. In totaal hebben 18 bomen in de openbare ruimte de storm niet goed doorstaan. Die hebben we moeten ruimen."

veiligheid
"Stormen zijn van alle tijden. In feite snoeien ze de bomen op een natuurlijk manier: het dode hout waait uit de bomen", legt Peter uit. "We zijn als gemeente verantwoordelijk voor de veiligheid om de bomen. Daarom controleren we met een BVO, een boomveiligheidsonderzoek, iedere drie jaar iedere boom in de openbare ruimte. Iedere boom heeft zo een eigen rapport met daarin onder andere de staat van onderhoud en de te nemen maatregelen."

herplant
Voor iedere boom in de openbare ruimte die de gemeente met vergunning kapt, wordt een nieuwe boom geplant. Geldt dat ook voor bomen die na de storm geruimd zijn of worden? Peter: "Ja, ook deze geruimde bomen worden vervangen. Waar dat mogelijk is, planten we bomen op de locatie van de verdwenen boom. Als dat niet kan, planten we de boom op een andere plek in de gemeente. Het bomenbestand blijft dus op peil in Hendrik-Ido-Ambacht."

Meer informatie over Ambachts groen vindt u op www.h-i-ambacht.nl/ambachtsgroen.

Niet alle Ambachtse bomen hebben de storm van vorige week goed doorstaan.

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht