Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon nieuws nieuwsarchief Afsluiting 2016: ‘Ruimte om verwachtingen waar te maken'

Afsluiting 2016: ‘Ruimte om verwachtingen waar te maken'

De gemeente sluit 2016 af met een positief saldo op de jaarrekening. Door het stabiel financieel beleid en een paar onverwachte meevallers blijft er geld over. Ook zorgt de verbetering op de woningmarkt ervoor dat het eerder verwachte verlies op de grondexploitatie van De Volgerlanden lager uitvalt.

 

scherp begroten
Wethouder André Flach (financiën): "In de economisch zware jaren die achter ons liggen moesten we zuinig omspringen met ons geld. Door scherp te begroten is ons dat gelukt. Het geld dat overblijft, gebruiken we om te sparen voor tegenvallers die we nu al voorzien. Zo zorgen we ervoor dat we financieel gezond blijven."

 

zorg
Toch zijn er ook risico's. Zo is nu al te voorzien dat er geld bij moet voor Jeugdzorg. Wethouder Patrick van der Giessen (Zorg): "We verwachten dat er ook in de komende jaren meer vraag is naar zorg en zullen de beschikbare budgetten helemaal nodig hebben. We willen graag voorkomen dat mensen buiten de boot vallen. Als het nodig is, maken we daar extra geld voor vrij."


reserve

In 2016 zagen we de verwachte verliezen op de grondexploitatie van De Volgerlanden gelukkig verder afnemen. Daardoor hoeven we ook minder te begroten voor tegenvallers. Na het opmaken van de balans blijft er een positief eindsaldo over. Een belangrijk deel van dit geld wordt gereserveerd om eventuele tegenvallers in de Jeugdzorg, WMO of andere zorgtaken op te vangen. Het geld dat overblijft wordt gebruikt om de algemene reserve grondbedrijf en de algemene reserve aan te vullen.

 

toekomst
Flach: "Zo blijven we financieel gezond. Dat geeft mij het vertrouwen dat we dit jaar alle verwachtingen kunnen waarmaken. Tegelijk zorgen we ervoor dat een nieuw college straks in 2018 met een gevulde portemonnee kan beginnen. Dat is goed voor Ambacht en voor onze voorzieningen die we zo op peil kunnen houden."


In de handige PDF-bestandInfographic (7742 kB) staan alle cijfers op een rijtje!

 

jaarstukken

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht