Naar de inhoud
 • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon (ver)bouwen inzage bouwarchief

inzage bouwarchief

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht houdt een archief bij van gegevens die betrekking hebben op alle gebouwen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

 

inhoud bouwarchief

In het bouwarchief zijn onder meer de volgende stukken opgeslagen:

 • bouw- en sloopvergunningen
 • (ver)bouwtekeningen
 • constructieberekeningen en -tekeningen en
 • sonderingen.

U kunt de bouwplannen en bouwvergunningen zelf inzien. Hiervoor maakt u een afspraak met de afdeling Publiekszaken. Voor het opzoeken van een dossier worden kosten in rekening gebracht, conform onze legesverordening.
Het is ook mogelijk kopieën van archiefstukken mee te nemen of op te laten sturen. Hieraan zijn wel kopieerkosten verbonden.

 

bouwarchief inzien

U maakt een afspraak met de Afdeling Publiekszaken van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht via telefoonnummer 14 078. Geef bij het maken van uw afspraak zo precies mogelijk aan waar u naar zoekt. U kunt ook het PDF-bestandaanvraagformulier (79 kB) inzage bouwarchief downloaden, invullen en zenden aan wabo@h-i-ambacht.nl.

 

gebruik documenten

U gebruikt de documenten uit het bouw- of gemeentearchief bijvoorbeeld bij de voorbereiding van uw aanvraag voor een omgevingsvergunning. De archiefstukken kunnen echter afwijken van de werkelijkheid (tekeningen kunnen in de loop der jaren bijvoorbeeld achterhaald zijn). Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de gegevens uit de archiefstukken. Het gebruik van de gegevens is op eigen risico.Ook rusten er auteursrechten op de gegevens uit de bouwvergunningen en bouwplannen. Daarom heeft u toestemming nodig van de maker of intellectueel eigenaar van de tekeningen of berekeningen om deze gegevens te gebruiken en of te laten kopiëren.

 

termijn

Wanneer u een document aanvraagt bij het bouwarchief, maakt u met de afdeling Publiekszaken telefonisch een persoonlijke afspraak. De afdeling Publiekszaken heeft een termijn van 2 weken om uw aanvraag te behandelen.

kosten

Inzage in het bouwarchief kost € 22,10 per kwartier voor het opzoeken van het dossier. Ook voor het kopiëren van archiefstukken bent u leges verschuldigd. De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de tekening.

Het tarief voor het kopiëren bedraagt:

 • in A4 formaat of kleiner, per bladzijde €0,80.
 • in A3 formaat, per bladzijde €1,50.
 • groter dan A3 formaat per dm2 blad € 5,00.
 •  

  Weteringsingel 1
  Hendrik-Ido-Ambacht


  HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

  meer contactgegevens

  ___________________________________
  sitemap

  jong in Ambacht


  jong in Ambacht
  Jeugdteam Ambacht
  speelfabriek
  feest in de zomervakantie
  Hi5Ambacht
  Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
  __________________________________________
  digitale gemeentegids

  De Volgerlanden
  De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht