Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon zorg en welzijn mantelzorgcompliment

mantelzorgcompliment


Als mantelzorger maak je het leven van een ander een stukje mooier. Je levert een deel van je eigen vrije tijd in en geeft die ander praktische hulp en emotionele steun. Dat is van onschatbare waarde en verdient een compliment!


De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waardeert u als mantelzorger enorm
en biedt u daarom het PDF-bestandmantelzorgcompliment (1541 kB) aan. Een waardering in de vorm van een AmbachtPas met een tegoed van €100,-.


Wat moet u doen?
Staat u al ingeschreven als mantelzorger bij MEE Drechtsteden? Dan hoeft u niets te doen en krijgt u vanzelf een brief. Geen brief ontvangen? Neem dan contact op met mantelzorgconsulent Lenie de Pater. Dat kan via T (078) 750 89 00 of via lenie.depater@meedrechtsteden.nl


Nog niet ingeschreven bij MEE? Vul hetPDF-bestandinschrijfformulier (85 kB) in en geef aan dat u het mantelzorgcompliment wilt ontvangen. Doe het vóór 10 november 2017 op de post naar:

MEE Drechtsteden
Postbus 3016,
3301 DA DORDRECHT


En wat doen wij?
MEE Drechtsteden registreert u als mantelzorger en kijkt of u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment. De voorwaarden staan hieronder genoemd. U krijgt per brief een bevestiging dat u ingeschreven staat als mantelzorger. Daarin staat ook of u voldoet aan de voorwaarden voor het mantelzorgcompliment. Eind november krijgt u vervolgens de AmbachtPas met €100,- aan tegoed toegestuurd en daarna kunt u bestedingen met de AmbachtPas doen.


De voorwaarden

  • Degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
  • De mantelzorger mag wel inwoner zijn van een andere gemeente.
  • Er worden maximaal twee mantelzorgcomplimenten (passen) per hulpvrager uitgekeerd als er meerdere mantelzorgers in één huishouden over de vloer komen.
  • De mantelzorger verleent tenminste acht uur per week en/of langer dan drie maanden mantelzorg aan de zorgvrager.
  • Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen. Twijfelt u hierover? Vraag het MEE!
  • De mantelzorger vult, als hij of zij nog niet staat ingeschreven bij MEE Drechtsteden, het formulier Mantelzorgcompliment in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij stichting MEE Drechtsteden.
  • Aanvragen van het mantelzorgcompliment kan tot 10 november 2017.
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht