Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon projecten Ontmoetingsplek jongeren

Ontmoetingsplek jongeren

De gemeente vindt het belangrijk om goede voorzieningen aan inwoners te bieden. In de wijk De Volgerlanden wonen veel jongeren. We breiden daar in de komende jaren onze sportfaciliteiten in de openbare ruimte uit en zetten zoals altijd het jongerenwerk en Hi5Ambacht in om contact te houden met jongeren en hen in sommige gevallen te begeleiden of activeren. Daarnaast willen we in De Volgerlanden een geschikte ontmoetingsplek aan jongeren bieden.

voorkeurslocatie 
De locatie die het college van Burgemeester en Wethouders voor de ontmoetingsplek op het oog heeft, ligt langs de Laan van Welhorst (zie de PDF-bestandkaart (1687 kB)). Daar kan een overkapte zitgelegenheid met Wifi komen. 
 
in gesprek met omwonenden en jongeren
De gemeente informeert omwonenden en jongeren begin maart over de ontmoetingsplek en gaat met hen in gesprek over de locatie, het uiterlijk en het gebruik van zo'n plek. Omwonenden en jongeren kunnen voor meer informatie en het doen van suggesties terecht op een informatiemarkt, waarvoor zij in de week van 27 februari worden uitgenodigd. 

 

reacties zijn welkom
Wilt u of wil jij de gemeente ook een suggestie aan de hand doen voor de nieuwe ontmoetingsplek? Dat kan tot 17 maart aanstaande via communicatie@h-i-ambacht.nl
 

de komende tijd
Een besluit over de definitieve plek en het ontwerp is nog niet genomen.

Na 17 maart bespreekt het college van Burgemeester en Wethouders alle binnengekomen suggesties. Eind maart neemt het college naar verwachting een besluit over de definitieve locatie. 


Rond mei 2017 kunnen mensen die dat willen ook een officiĆ«le reactie indienen. Meer informatie daarover wordt verstrekt tijdens de informatiemarkt en te zijner tijd ook via huis-aan-huisblad 'De Kombinatie' en deze webpagina.

 

Het streven is om in de eerste helft van 2017 een kredietaanvraag aan de gemeenteraad voor te leggen en enkele maanden daarna de ontmoetingsplek te realiseren.

het gebruik van de ontmoetingsplek
Ook nadat de ontmoetingsplek eenmaal een feit is, houdt de gemeente graag contact met jongeren en omwonenden. Verloopt het gebruik van de ontmoetingsplek naar wens? Het uitgangspunt is dat positief gedrag ook positief beloond wordt, bijvoorbeeld door de Wifi-snelheid bij de ontmoetingsplek aan te passen.

 

links en downloads

 

 

 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht