Naar de inhoud
  • Terras aan de Waal

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 

CAI-projecten

Een nieuw zwembad, een bezoekerscentrum op de Sophiapolder, een hardloopbaan: het zijn voorbeelden van investeringen die de komende jaren gedaan kunnen worden in de Ambachtse samenleving.

Dat maakten Stichting Centrale Antenne Inrichting Hendrik-Ido-Ambacht (CAI) en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bekend in oktober 2015. Deze 'CAI-projecten' maken Ambacht nog mooier en bedoeld voor alle Ambachters.

Voorzitter Ruud Vat van stichting CAI: ”Het is mooi dat wij op deze manier een forse bijdrage kunnen leveren aan de Ambachtse samenleving. De investeringen die we doen zijn gevarieerd en vrijwel alle inwoners kunnen hiervan profiteren.”

 

Op woensdag 25 mei 2015 werd het eerste resultaat zichtbaar: hanging baskets in Hendrik-Ido-Ambacht.

hanging baskets

zwembad De Louwert

Het binnenzwembad van De Louwert moet nodig vernieuwd worden. De CAI draagt hier 4 miljoen euro aan bij. De gemeente betaalt het ander deel van het benodigd bedrag en het toekomstig onderhoud.

 

meer over CAI-project De Louwert.


hanging baskets

De buitenruimte kreeg een vrolijk accent gedurende de zomerperiode. Er zijn hanging baskets geplaatst met bloeiende planten en bloemenpiramides op de plaatsen waar je ons dorp binnenkomt, bij rotondes en een aantal andere locaties verspreid over de gemeente. Inmiddels zijn de hanging baskets weggehaald, omdat het bloeiseizoen voorbij is.

De stichting CAI heeft geld beschikbaar gesteld zodat we de bloembakken twee keer kunnen plaatsen en onderhouden. Dat betekent dat de bloemenpiramides in mei 2017 de gemeente weer zullen opfleuren.

herinrichting Kerkplein

Het Kerkplein krijgt een nieuwe inrichting. Het moet een plein worden waar de auto te gast is en voetgangers en fietsers hoofdgebruiker zijn. Het Kerkplein krijgt nieuwe bestrating met één soort steen, zodat het van gevel tot gevel een eenduidige uitstraling heeft. Door de toevoeging van een waterelement, een ruime rustbank en een watertappunt verleiden we passanten om hier even pauze te nemen en van de omgeving te genieten.

herinrichting Havenhoofd

Het Havenhoofd aan de Waal krijgt een nieuwe inrichting, zodat de relatie van deze plek met het water weer duidelijker zichtbaar wordt. Samen met omwonenden en andere belanghebbenden bedenken we wat de beste inrichting kan zijn voor het Havenhoofd en de Havenkade.

speeltuin Kruiswiel

Het Jeugdspeelpark krijgt een nieuwe en ruimere plek in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Hierdoor verdwijnt een grote speelvoorziening in de wijk Kruiswiel. Met geld van de CAI kunnen we daar een nieuwe speelplek voor de buurt maken. Natuurlijk mogen kinderen en buurtbewoners meedenken over hoe die speeltuin er straks uit moet zien.

multicourt

Jongeren hebben behoefte aan een veld waar ze verschillende sporten kunnen beoefenen. Voor hen gaan we een multicourt aanleggen.

trapveldjes en/of Cruijff Court

Bij het opnieuw inrichten van speeltuinen krijgt de gemeente vaak de vraag naar mogelijkheden om te voetballen. Daarom gaan we op verschillende plekken voetbalveldjes aanleggen. Ook gaan we bekijken of er een Cruijff Court in Hendrik-Ido-Ambacht kan komen.

fitnesstoestellen

Bewegen is belangrijk en gezond, voor iedereen. Veel mensen doen dit graag lekker in de buitenlucht. Om dat te stimuleren, gaan we daar speciale fitnesstoestellen plaatsen. Die zijn voor elke doelgroep, voor elke inkomensgroep en 24 uur per dag te gebruiken. Om te zorgen dat de toestellen ook echt goed gebruikt worden, vragen we verschillende partijen om met ons mee te denken over het soort toestellen en de locaties.

hardloopbaan

Wandelen, snelwandelen en hardlopen worden steeds populairder. Om deze manier van bewegen nog meer te stimuleren, leggen we een hardloopbaan. Deze baan bestaat uit half verharde paden, die zowel de atletiekvereniging als inwoners die gewoon lekker willen wandelen kunnen gebruiken. De paden zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Er komt een klein gebouw in de buurt van de hardloopbaan, waar je je kunt omkleden.

renovatie Den Brommert

Het Historisch Genootschap is gehuisvest in "Den Brommert", een historisch gebouw aan de Smidshoef. Dit gebouw wordt grondig gerenoveerd. Het Historisch Genootschap gaat de verbouwing zelf coördineren en uitvoeren.

bezoekerscentrum Sophiapolder

Een bezoekerscentrum in de Sophiapolder is een extra reden om dit bijzonder natuurgebied te bezoeken. Het centrum wordt een duurzaam gebouw dat past in het landschap van deze polder. Het biedt mogelijkheden voor educatie, iets te drinken en te schuilen.

opknappen rotondes

De rotondes zijn het visitekaartje van de gemeente. Ze worden verfraaid door mooie beplanting. Kunstobjecten maken de rotondes herkenbaar en opvallend. Dat ziet er aantrekkelijker uit, een verbetering van de kwaliteit van de gemeente. Ook geven de kunstobjecten een extra culturele impuls aan onze gemeente.

print

Printen
 
 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht