Bomenroute Baxpark

In het Baxpark van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bevindt zich de bomenroute.

De bomenroute is ontwikkeld door het Natuur- en Milieuplatform Hendrik-Ido-Ambacht, in samenwerking met de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Met deze educatieve bomenroute kunnen jong en oud hun kennis van bomen vergroten.

Waarom een bomenroute?
Het doel van de bomenroute is om door middel van educatie het belang van bomen te leren kennen. Bomen zijn van groot belang voor onze leefomgeving. Zo zetten zij kooldioxide (CO2) om in zuurstof, vangen zij fijnstof af, geven zij schaduw en houden zij (overvloedig) water vast. Ook heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat bomen onze gezondheid bevorderen. Toch wordt het belang van bomen nog vaak onderschat.

Hoe werkt de bomenroute?
In het Baxpark is een route uitgestippeld langs 20 bomen. In het boekje dat u hieronder kunt downloaden krijgt u informatie over de boom en een meerkeuzevraag. Als u alle 20 bomen heeft bestudeerd en de meerkeuzevragen juist heeft ingevuld vindt u een woord van twintig letters.

Waar is de bomenroute in het Baxpark?
De bomenroute in het Baxpark bevindt zich bij het informatiebord, ter hoogte van de skatebaan, in het hondenuitlaatgebied in het Baxpark.

Waar kunt u terecht met vragen?
Wilt u meer informatie over de bomenroute, over het Natuur- en Milieuplatform of wilt u lid worden? Neem dan contact met het secretariaat van het platform via 078-6127558.

Educatiemateriaal:
Boekje bomenroute voor scholen (3805 kB)
Boekje voor geïnteresseerden (1749 kB) 
Invulformulier meerkeuzevragen (123 kB)