Aardgasvrij verwarmen in Ambacht

Als gemeente zoeken we voortdurend naar de beste manieren om woningen en gebouwen zo efficiënt en effectief mogelijk te verwarmen.

Met zo min mogelijk energie het meest duurzame en financiële rendement halen en tegelijk werken aan een aardgasvrije gemeente is niet altijd gemakkelijk: technische ontwikkelingen en veranderende regels en wetten vormen voortdurend uitdagingen. Ook blijken methodes die perfect passen bij bepaalde bouwwerken, minder geschikt te zijn voor andere. Dat past bij de warmtetransitie, die we samen doormaken.

Veranderingen

Begin 2023 vond een aantal veranderingen plaats ten aanzien van het beleid van het warmtenet, zoals we dat in 2019 vaststelden. Daarom is besloten dat voor de woningen in de nog te ontwikkelen gebieden De Erfjes en De Hofjes een andere duurzame manier van verwarmen en koelen gekozen kan worden. Het warmtenet blijft heel geschikt is voor onze bestaande bouw. We blijven daarom, samen met onze warmtepartners HVC, Stedin, de woningcorporaties en De Blije Borgh, werken aan de ontwikkeling van een duurzaam en betaalbaar warmtenet voor onze inwoners en ondernemers in Ambacht.

Vragen en antwoorden

Algemene vragen en de daarbij behorende antwoorden over het warmtenet in Hendrik-Ido-Ambacht vindt u op de pagina Vragen en antwoorden ovet het warmtenet in Ambacht.

Vragen en de daarbij behorende antwoorden over verwarming in De Laantjes en De Straatjes vindt u op Vragen en antwoorden verwarming De Laantjes en De Straatjes.

Beide pagina's worden regelmatig geüpdate.