Regionale EnergieStrategie

De energietransitie in Hendrik-Ido-Ambacht

We werken hard aan duurzaamheid in en om Hendrik-Ido-Ambacht. Samen met lokale en regionale partijen en natuurlijk inwoners en ondernemers zetten we ons flink in om voor 2050 energieneutraal te zijn. 2050 klinkt nog ver weg, maar we moeten nog veel doen om energieneutraal te zijn. Iedere stap helpt ons verder.

Energiestrategie Drechtsteden

Wilt u meer weten over de regionale energiestrategie of wat u zelf als huiseigenaar, huurder of ondernemer zelf nu al kunt doen?
Kijk dan op De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie.

Laadpalen elektrisch rijden

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en uw omgeving, dan het rijden op een normale verbrandingsmotor, want er komen geen uitlaatgassen vrij tijdens het rijden op een elektrische motor. Bovendien maken de laadpalen gebruik van groene stroom.

meer informatie over laadpalen elektrisch rijden

Milieubarometer

Als midden- of kleinbedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u kosten besparen en bijdragen aan het milieu. Wilt u weten hoe u dat het meest effectief doet? Maak dan gratis gebruik van de Milieubarometer. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft de kosten al voor u gedekt.

Meer informatie over de milieubarometer

Aanbod voor Ambachtse ondernemers

Wij helpen u graag verder met duurzaam ondernemen. Daarom heeft de gemeente tot eind 2020 een aanbod voor ondernemers die in Hendrik-Ido-Ambacht zijn gevestigd.

meer informatie over duurzaam ondernemen in Ambacht.