Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer info

Naar de inhoud
  • Jeugdteam Ambacht

meteen
aan de beurtmeteen aan de beurt

 
Home /ik woon projecten Bedrijvenpark Ambachtsezoom

Bedrijvenpark Ambachtsezoom

Aan de zuidkant van Hendrik-Ido-Ambacht wordt een nieuw bedrijventerrein aangelegd PDF-bestandAmbachtsezoom (36 MB). Het terrein wordt begrensd door de Ambachtsezoom, de westkant van het kavel Rijsdijk, de Langeweg, De Baak, de A16 en de Reeweg. De oppervlakte is 30 hectare. Het bedrijventerrein krijgt een onmiskenbaar Ambachts karakter.

Provincie Zuid-Holland, regio Drechtsteden en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wezen het gebied al langere tijd geleden gezamenlijk aan als bedrijventerrein. Een projectgroep van de gemeente stelde een Stedenbouwkundig Plan op. Dit gebeurde aan de hand van het Programma van Eisen. Het Stedenbouwkundig plan is in de zomer van 2011 goedgekeurd door de gemeenteraad.

gunstig
Het nieuw bedrijventerrein heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk te bereiken is via de A16. Die gunstige ligging wekt de interesse van het (lokaal) bedrijfsleven, maar ondernemers hebben meer redenen om voor dit bedrijventerrein te kiezen. Zo wordt er gedacht aan twee tankstations die ook alternatieve brandstoffen verkopen. Zeker is dat de energievoorziening op het terrein middels warmteopwekking centraal geregeld zal worden.

uiterlijk
Een van de eisen is dat de nieuwe bestemming recht doet aan de historie en de identiteit van Hendrik-Ido-Ambacht. Deze polder is altijd een ‘werkpolder’ geweest, dat moet zichtbaar zijn in het nieuwe uiterlijk. Daarnaast moet het groene karakter behouden blijven. Geprobeerd wordt om ook de huidige gebouwen in de polder te behouden. Het bedrijventerrein wordt doorsneden door een brede tocht, die met omliggend oppervlaktewater wordt verbonden. De openbare ruimte krijgt een groene uitstraling, onder andere door een rietkraag, groene werkkamers en woon- en werktuinen. De vier invalshoeken van het plan luiden:

  • organisatie: de polder als model
  • middentocht: efficiency en betekenis
  • zonering: context en nieuwe maatstaf
  • duurzaam: het begint met robuustheid

Ambachtsezoom 2014groene daken
Groene daken hebben een waterbergende functie: hemelwater wordt niet ineens afgevoerd, maar door verdamping gedeeltelijk gebruikt als natuurlijke airconditioning. Overig water wordt over een langere periode afgegeven aan de grond. Groene daken dragen dus bij aan een duurzame woon/werkomgeving. Toepassing van groene daken in de Ambachtsezoom wordt onderzocht.

meer informatie
Ondernemers die interesse hebben in bedrijventerrein Ambachtsezoom, kunnen contact opnemen met accountmanager bedrijven. Ook projectmanager Riny Verhoef kan u meer informatie geven. De heer Verhoef is bereikbaar via e-mailadres mj.verhoef@h-i-ambacht.nl en telefoonnummer 078 770 2666.

Wilt u in contact komen met ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht, kijk dan op de website www.vaonet.nl.

 

Bent u inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht en wilt u meer informatie over Ambachtsezoom, bel dan naar het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 078.

 

procedure ontwerp bestemmingsplan
de ontwerp plannen hebben van 28 juli tot en met 7 september 2016 ter inzage gelegen. En is in de raad van 1 december 2016 vastgesteld.

 

Weteringsingel 1
Hendrik-Ido-Ambacht


HIApp www.youtube.com/gemeentehia www.twitter.com/gemeentehia www.facebook.com/gemeentehia pinterest.com/gemeentehia instagram

meer contactgegevens

___________________________________
sitemap | privacyverklaring

jong in Ambacht


jong in Ambacht
Jeugdteam Ambacht
speelfabriek
feest in de zomervakantie
Hi5Ambacht
Sport en cultuur voor Ambachtse kinderen
__________________________________________
digitale gemeentegids

De Volgerlanden
De jongste wijk van Hendrik-Ido-Ambacht