Netwerk Duurzaam Ambacht

Iedere dag een beetje duurzamer: We willen samen met Ambachters werken aan een nog duurzamere gemeente. We delen graag goede voorbeelden en willen elkaar inspireren en zetten daarom een duurzaam netwerk op. Samen bereiken we meer!

logo duurzaam Ambacht 2021

 

 

 

 

 

 

 

Programma Duurzaamheid 2024 - 2030

Een duurzame gemeente is niet alleen beter voor de toekomst van mens en milieu, maar levert ons ook belangrijk economisch voordeel op. In 2024 stelden we een Programma Duurzaamheid (2024-2030)  op. Hierin staan acties voor de gebouwde omgeving, openbare ruimte, afval, mobiliteit, milieucommunicatie en -educatie en -projecten. Met deze acties willen we inwoners en bedrijven ondersteunen om nog duurzamer te worden. Daarnaast werken we aan het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Ook in 2015 en 2019 stelden we een Actieplan Duurzaamheid op.

Hoe we het programma uitvoeren, vindt u in onze Uitvoeringsagenda Duurzaamheid 2024 - 2025.

Nieuwsbrief Duurzaam Ambacht

De nieuwsbrief Duurzaam Ambacht vormt een verbindende factor voor het duurzaam netwerk in Ambacht, dat zich steeds meer uitbreidt. De gemeente hecht veel belang aan dit netwerk; juist door samen te werken bereiken we meer. Daarom brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit. Abonneren op de nieuwsbrief kan via bit.ly/DuurzaamAmbachtnb. In het archief op Duurzaam Ambacht vindt u eerdere edities.

Thema pagina's duurzaamheid in het gemeentenieuws

De Nationale Klimaatweek is een initiatief van de Rijksoverheid om Nederlanders bewust te maken van de noodzaak om duurzamer te gaan leven. De Nationale Klimaatweek vindt meestal (eind) oktober plaats. Ook gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geeft tijdens deze week aandacht aan het onderwerp duurzaamheid door twee extra pagina's te plaatsen in het nieuwsblad de Brug. Klik hier voor een overzicht van de reeds verschenen duurzame pagina's.

Fairtrade gemeente

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil graag Fairtrade gemeente worden. De gemeente ondersteunt actief de Fairtrade campagne en vanuit haar voorbeeldfunctie worden koffie, thee en andere levensmiddelen Fairtrade ingekocht. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Kijk voor meer informatie op www.fairtradegemeenten.nl.

Logo Fairtrade gemeente

Duurzame wandelroute Hendrik-Ido-Ambacht

Meer leren over duurzaamheid en uw eigen gemeente? Tijdens de duurzame wandelroute door Ambacht doet u beide. Heeft u vrije tijd over? Ga dan eens gezellig op pad. U kunt kiezen uit een korte of lange route, maar het is ook mogelijk om de gehele route te lopen. Klik hier voor de kaart met de wandelroute en alle informatie over de plaatsen waar u langs wandelt.

Ambachts Klimaatspel

Klik hier om het Ambachts Klimaatspel te downloaden.


Heeft u ideeën of vragen over duurzaamheid in Hendrik-Ido-Ambacht? Stuur een e-mail naar duurzaam@h-i-ambacht.nl.