Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers doen onmisbaar werk. Het is belangrijk dat ze daarbij goed verzekerd zijn, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden.

Het gemeentelijk verzekeringspakket biedt zeer ruime dekking. Alle vrijwilligers in de eerdergenoemde gemeenten zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid. De vrijwilliger hoeft hier zelf niets voor te doen. Het is ook niet nodig dat u bent geregistreerd als vrijwilliger. Als u in een situatie komt waarin uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u gebruikmaken van de collectieve verzekering die wij afgesloten hebben bij assurantiemakelaar Raetsheren van Orden.

De vrijwilligersverzekering dekt niet alleen de risico's van vrijwilligers, maar ook die van mantelzorgers en stagiaires. Uitgebreide informatie over de vrijwilligersverzekering van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Schade… en dan?
Schade kunt u melden via het schadeaangifte formulier vrijwilligerspolis. Dit formulier vindt u ook op de website van het Vrijwilligershuis Drechtsteden.

U kunt dit formulier downloaden en invullen. Na het invullen kunt u het formulier e-mailen naar contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl of opsturen naar het Vrijwilligershuis (Spuiweg 93, 3311 GT Dordrecht).

Vragen?
Mocht u vragen hebben over het invullen van het formulier, dan kunt u contact opnemen met het Vrijwilligershuis. U kunt bellen naar 078 613 70 29.