Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers doen onmisbaar werk. Het is belangrijk dat ze daarbij goed verzekerd zijn, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in deze gemeenten.

Het gemeentelijk verzekeringspakket biedt zeer ruime dekking. Alle vrijwilligers in de eerdergenoemde gemeenten zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid. De vrijwilliger hoeft hier zelf niets voor te doen. Als u in een situatie komt waarin uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u gebruikmaken van de collectieve verzekering die wij afgesloten hebben.

De vrijwilligersverzekering dekt niet alleen de risico's van vrijwilligers, maar ook die van mantelzorgers en stagiaires. Meer informatie over deze vrijwilligersverzekering vindt u in deze brochure

Schade… en dan?
Schade kunt u melden via een schadeformulier. U vindt dit formulier hier en op de website van Inzet078. U kunt dit formulier downloaden, invullen en opsturen.
Na het invullen kunt u het formulier e-mailen naar: info@inzet078.nl of opsturen naar: INZET078!, postbus 3016, 3301 AD Dordrecht.

Vragen?
Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Inzet078. U kunt bellen naar (078) 206 30 02.